Nova sezona Katoličke malonogometne lige

Nova sezona Katoličke malonogometne lige

Sezona započinje utakmicom koja se igra u subotu 15. listopada s početkom u 9 sati u Sportskom centru ''Dvojka'' na Zagrebačkom velesajmu.

Autor
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije/Laudato/G.O.
Fotograf
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno:
 
29.09.2022 12:46

 

Katolička malonogometna liga sportski je projekt koji se već duže organizira na nadbiskupijskim i biskupijskim razinama te okuplja sportaše koji dijele istu ljubav prema sportu, ali i svoju aktivnu vjerničku zauzetost u župnim zajednicama. Do 2020. godine, kada je zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera to bilo nemoguće organizirati, KMNL se redovito održavala i u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Od ove godine okolnosti dopuštaju organizaciju i održavanje Lige te su pozvane prijaviti se župne ekipe.

Prijaviti se mogu dečki od 16 do 28 godina koji su i župljani župe za čiju ekipu igraju. Svaka ekipa sastoji se od najviše 12 igrače te imenuje svoga voditelja. U prijavi je potrebno navesti ime nogometne momčadi, župu za koju momčad igra, ime i prezime igrača te ime i prezime voditelja momčadi. Sve navedeno potrebno je poslati najkasnije do 10. listopada 2022. na adresu e-pošte: mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Sudionici KMNL-a uz sport zajedno izgrađuju i duhovnu dimenziju te se okupljaju na zajedničkim euharistijskim slavljima. Nova će sezona započeti svečanim euharistijskim slavljem koje će u srijedu 12. listopada u 18:30, u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII. pape u zagrebačkoj Dubravi predslaviti pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Nakon euharistijskog slavlja održat će se susret voditelja ekipa na kojem će podmiriti troškove kotizacije u iznosu od 2500 kuna po ekipi. Sezona započinje prvom utakmicom koja se igra u subotu 15. listopada s početkom u 9 sati. Sve utakmice igrat će se subotom od 15. listopada do 10. prosinca u Sportskom centru ''Dvojka'' na Zagrebačkom velesajmu od 9 do 13 sati.

NOGOMET

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja