Objavljen raspored liturgijskih slavlja kojima predsjeda Papa u božićnom vremenu

Objavljen raspored liturgijskih slavlja kojima predsjeda Papa u božićnom vremenu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u ponedjeljak 13. prosinca raspored liturgijskih slavlja kojima predsjeda papa Franjo u božićnom vremenu.

Autor
Laudato/Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
14.12.2021 11:40

 

Na Badnjak, u petak 24. prosinca, uoči svetkovine Rođenja Gospodinova, u bazilici svetoga Petra u Vatikanu, u 19:30 sati Papa predslavi Misu bdjenja.

Na svetkovinu Božića, u subotu 25. prosinca, Papa će sa središnje lože vatikanske bazilike u 12 sati uputiti svoju božićnu poruku i podijeliti tradicionalni blagoslov gradu i svijetu, ''urbi et orbi''.

Posljednjeg dana kalendarske godine, na Silvestrovo, u petak 31. prosinca, u vatikanskoj bazilici u 17 sati Sveti će Otac predvoditi Prvu večernju svetkovine Svete Marije Bogorodice, nakon čega će biti izloženo Presveto te otpjevan tradicionalni zahvalni himan ''Te Deum'' na završetku građanske godine. Bogoslužje će završiti euharistijskim blagoslovom.

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice, u subotu 1. siječnja 2022., kada se slavi i 55. svjetski dan mira, Papa će u vatikanskoj bazilici u 10 sati slaviti svečanu Misu. Na svetkovinu Bogojavljenja, u četvrtak 6. siječnja 2022., Papa će u vatikanskoj bazilici predslaviti Misu svetkovine u 10 sati.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: