Okrugli stol ''Demografska revitalizacija Hrvatske''

Okrugli stol ''Demografska revitalizacija Hrvatske''

Okrugli stol održat će se u četvrtak 13. travnja u 10:00 sati, u dvorani Josipa Šokčevića (Maloj vijećnici) u Hrvatskom saboru.

Autor
SSMH/Laudato/G.O.
Fotograf
SSMH
Objavljeno:
 
11.04.2023 10:57

 

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u suradnji s Odborom za obitelj, mlade i sport i Odborom za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizira okrugli stol Demografska revitalizacija Hrvatske koji će se održati u četvrtak 13. travnja 2023. u 10:00 sati, u dvorani Josipa Šokčevića (Maloj vijećnici) u Hrvatskom saboru.

Na okruglom stolu Svjetski savez mladih Hrvatska predstavit će smjernice za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske, nastale na temelju znanstvenih istraživanja i međusektorske suradnje u sklopu projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Među govornicima će biti doc. dr. sc. Stjepan Šterc, docent na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Tado Jurić, izvanredni profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izv. prof. dr. sc. Marin Strmota, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Majstorić, mag. geogr., bacc. oec., voditelj projekta ''Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora'' i predstavnik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Korisnik projekta ''Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora" i organizator okruglog stola udruga je ''Svjetski savez mladih Hrvatska''. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja više od milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 100 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH-u možete pročitati na poveznici.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: