Otvorene prijave za novi ciklus edukacija "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava"

Otvorene prijave za novi ciklus edukacija "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava"

Edukaciju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska, a namijenjena je mladima od 18 do 30 godina.

Autor
SSMH/Laudato/G.O.
Fotograf
Svjetski savez mladih Hrvatska
Objavljeno:
 
19.02.2024 19:50

 

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH), a koja se provodi već čitav niz godina u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina.

Tijekom edukacije, mladi će imati priliku susresti se s tekstovima različitih autora poput Viktora Frankla, Karola Wojtyle, Georgea Weigela, Williama McGurna, Luisa Barragána i drugih čija će promišljanja potaknuti sudionike na raspravu o bitnim životnim pitanjima. Raspravljat će se o temama poput ljudskog dostojanstva, slobode, solidarnosti, kulture i ljudskih prava. Rasprave će voditi educirani mentori u malim grupama, stvarajući poticajnu i mladenačku atmosferu.

U raspravi i dijalogu mladi će izgrađivati komunikacijske vještine i vještine argumentacije i debate, što će im koristiti ne samo tijekom edukacije, već i u svakodnevnom životu.

Edukacija će doprinijeti boljem razumijevanju čovjeka i njegova dostojanstva te će sudionike potaknuti na težnju ka izvrsnosti i osobnom rastu. Raspravljat će se o važnosti demografskih pitanja u suvremenom društvu, problemima restriktivnih demografskih politika i kontrole populacije, kao i o važnosti obitelji za cjeloviti razvoj.

Nakon završene edukacije mladi će imati priliku postati aktivni članovi Svjetskog saveza mladih te sudjelovati u organizaciji tribina, okruglih stolova te raznih edukacijskih, kulturnih i zagovaračkih aktivnosti poput Ljetne škole bioetike i ljudskih prava i Tjedna Svjetskog saveza mladih. Također, imat će priliku steći iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima i pisanju projekata.

Predsjednica SSMH-a Matija Boras ističe kako je edukacija "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava" odlična prilika saznati više o zaštiti prava na život, ali i upoznati mlade okupljene oko očuvanja vrijednosti ljudskog dostojanstva. Sve mlade potiče da se prijave i postanu dio zajednice prijatelja te istodobno prošire svoje vidike mijenjajući svijet nabolje.

Potpredsjednik SSMH-a i jedan od voditelja edukacije Domagoj Dalbello dodaje kako edukacija potiče mlade na promišljanje o čovjeku i njegovoj ulozi u društvu, kao i o temeljnim vrijednostima poput ljudskog dostojanstva, solidarnosti i kulture, ali i svim suvremenim trendovima koji upravo te vrijednosti na žalost dovode u pitanje.

Iskustva polaznika iznimno su pozitivna. Jedan od sudionika, Jan Tucman, izjavio je kako je SSMH ''jako dobra organizacija s ciljem intelektualnog razvoja mladih u području ljudskog dostojanstva i ljudskih prava''. Dodaje kako su mu ''edukacije u SSMH-u bile značajne te su mu tekstovi probudili interes za filozofijom i raspravom o konceptu života''.

Prijave traju do nedjelje 25. 2. 2024. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca na poveznici.

SSMH

 

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: