Otvorenje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu"

Otvorenje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu"

Poziv na izložbu zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić.

Autor
Sisačka biskupija/Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca/Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“/Laudato
Fotograf
Sisačka biskupija/Laudato
Objavljeno:
 
26.08.2022 13:59

 

Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić bit će otvorena u petak 2. rujna 2022. u svečanoj dvorani Ivana Pavla II. Velikog Kaptola Sisačke biskupije, Trg bana Josipa Jelačića 9. Svečanost započinje nakon Mise u 19:00 sati.

U programu će uz autoricu sudjelovati rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca, mons. Antun Sente ml. i predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" Tanja Baran. U glazbenom dijelu programa nastupit će sopranistica Monika Pranjić, a izložbu će otvoriti sisački biskup, mons. Vlado Košić.

Organizatori izložbe su Sisačka biskupija, Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić".

Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" Iris Mihatov Miočić suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koji je autorica oblikovala za 14. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima krajem svibnja 2022. godine. Izložba je nakon Križevaca dosad bila postavljena u samostanu franjevaca konventualaca u Puli te u interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova "Civitas sacra" Šibenske biskupije u Šibeniku, a zbog velikoga interesa izložba će i nakon Siska nastaviti svoj cjelogodišnji put.

Plakat

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: