Otvorenje jesenske kampanje uz marijanske procesije

Otvorenje jesenske kampanje uz marijanske procesije

Jesensko miroljubivo bdjenje inicijative ''40 dana za život'' za počinje 28. rujna i trajat će sve do 6. studenog u 38 hrvatskih gradova, na čak 40 mjesta bdjenja.

Autor
40 dana za život - Hrvatska/Laudato/F.P.
Fotograf
40 dana za život - Hrvatska
Objavljeno:
 
23.09.2022 08:08

 

Molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja, glavni su stupovi ove inicijative. Miroljubivo bdjenje, taj drugi stup inicijative, održava se dva puta godišnje, u proljeće i na jesen. Tijekom ove jeseni, vjernici, a i svi ostali ljudi dobre volje, svjesni velike težine problema pobačaja, mogu svojim miroljubivim bdjenjem ispred bolnica i domova zdravlja doslovno spasiti nečiji život.

Tomu svjedoči i više od 110 djece koji danas žive, a spašeni su od smrti pobačajem. Njihove majke zahvalne su što su izabrale život, kao i na svoj pomoći koju im je inicijativa te udruga ''Hrvatska za Život'' pružila.

Jesenska kampanja već se tradicionalno otvara marijanskim procesijama za život. Prve dvije održat će se u Splitu i u Zagrebu.

Tako će vjernici u Splitu, uz pjevanu krunicu Blažene Djevice Marije, moći moliti za nerođene u procesiji od rodilišta do crkve Gospe od Pojišana, 27. rujna 2022., u utorak uoči početka jesenske kampanje inicijative. Okupljanje započinje u 17:30 sati.

U Zagrebu će se procesija održati 28. rujna 2022. Okupljanje će biti na Kamenitim vratima od 18:00 sati, procesija će krenuti u 18:30 sati ulicama centra grada Zagreba sve do bazilike Presvetog Srca Isusova, gdje će po dolasku biti i sveta Misa.

Organizatori u oba grada pozivaju vjernike i sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj dostojanstvenoj i svečanoj procesiji u molitvi da se svako začeto dijete rodi.

plakat

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: