Ove subote u Maclju se održava 18. križni put "Stopama pobijenih"

Ove subote u Maclju se održava 18. križni put "Stopama pobijenih"

Križni put slijedi rutu kojom su maceljski mučenici nakon završetka Drugog svjetskog rata odvođeni s te postaje prema maceljskim šumama, gdje su pobijeni od strane komunističkih postrojbi 

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
Udruga "MACELJ 1945"
Objavljeno:
 
22.03.2023 19:28

Župa svetog Jurja iz Đurmanca i Udruga "MACELJ 1945." pozivaju hodočasnike na pobožnost križnoga puta u subotu, 25. ožujka, s početkom u 9 sati. Početak pobožnosti je kod Željezničke postaje Đurmanec.

Osamnaesti križni put "Stopama pobijenih" slijedi put kojim su maceljski mučenici nakon završetka Drugog svjetskog rata odvođeni s te postaje prema maceljskim šumama, gdje su ih komunističke postrojbe pobile i bacile u brojne jame, od kojih je do današnjih dana tek manji broj otkopan, a zemni ostatci žrtava pokopani su u zajedničkoj grobnici uz crkvu Muke Isusove u Maclju.

Organizatori poručuju kako će se hodati oko deset kilometara, stoga je potrebno nositi odgovarajuću odjeću i obuću te ponijeti bocu s vodom. Trajanje križnoga puta je oko 4 i pol sata, a po završetku bit će proslavljena sveta Misa zadušnica u crkvi Muke Isusove u Maclju.

Dolazak hodočasnika organizirat će se na uobičajen način, kao i prijašnjih godina, osobnim vozilima ili autobusima.

Iz Zagreba će biti organiziran prijevoz autobusom. Polazak je u 7:30 ispred Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", a karte se mogu rezervirati na broj 099/210 47 44 (Katarina).

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: