Počele prijave za šesti ciklus edukacija za volontere u organizaciji Volonterske mreže ''Ante Gabrić''

Počele prijave za šesti ciklus edukacija za volontere u organizaciji Volonterske mreže ''Ante Gabrić''

Volonterska mreža ''Ante Gabrić'' poziva sve zainteresirane za volontiranje u zemljama izvan Europe i u misijama da se pridruže šestom ciklusu edukacija koje će početi 19. listopada, izvijestila je u četvrtak 5. rujna Volonterska mreža ''Ante Gabrić''.

Autor
IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
Volonterska mreža Ante Gabrić
Objavljeno:
 
07.09.2024 12:39

 

Tijekom četveromjesečnog programa edukacija te šest susreta uživo u Zagrebu, polaznici će moći pobliže upoznati volonterska mjesta s kojima Mreža surađuje, tamošnju kulturu i način života te sudjelovati na predavanjima o zdravstvenoj zaštiti i psihološkoj pripremi. Predavači su i sami imali iskustvo volontiranja, a svoje utiske s budućim volonterima podijelit će i oni koji su već završili edukacije te su svoje vrijeme i ljubav dijelili s potrebitima u volonterskim mjestima.

''Edukacije smo formirali tako da budući volonteri, osim važnih teorijskih znanja i iskustava drugih, upoznaju i duhovnu dimenziju volontiranja. To je velika životna odluka za svakoga, stoga smo tom vrijednom iskustvu pristupili iz više dimenzija, a to su duhovnost, inkulturacija i pravda. Priprema budućih volontera važna je i zbog njihove uloge u zajednicama u koje dolaze kako bi svojim znanjima i talentima mogli kvalitetno pridonijeti u radu tamošnjih udruga, institucija i misija, kao i korisnicima kojima se pruža pomoć i podrška. Pater Gabrić je rekao da je ‘sve slađe kad se dijeli, kad se daje’, pa se i mi trudimo voditi tom mišlju u radu naše Volonterske mreže koja i nosi ime ovog hrvatskog misionara'', poručio je voditelj Centra ''Ignacije'' i osnivač Volonterske mreže ''Ante Gabrić'', pater Tvrtko Barun.

Osim edukacija i temeljitih priprema za volontersko iskustvo, program ''VolimGA'' prati cjelokupni proces zaprimanja prijava, organiziranja puta te pruža podršku i savjetovanje volonterima tijekom volontiranja u odabranoj državi. ''VolimGA'' omogućuje volontiranje u šest država i jedanaest volonterskih mjesta u Ugandi, Beninu, Ekvadoru, Filipinima, Indiji i Boliviji. Centar ''Ignacije'' kroz Volontersku mrežu ''Ante Gabrić'' već dvije godine provodi edukacije koje je završilo 39 polaznika, a njih 18 odlučilo je volontirati u Africi, Aziji i Južnoj Americi.

Prijave za novi ciklus traju do 25. rujna, a edukacije počinju 19. listopada. Prijaviti se može putem poveznice, a više informacija dostupno je na www.volimga.hr, izvijestila je Volonterska mreža ''Ante Gabrić''.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: