Kako pomoći u izgradnji škole u Africi učeći jedan strani jezik?

Kako pomoći u izgradnji škole u Africi učeći jedan strani jezik?

Možda vi nemate vremena za učenje, ali biste se vrlo rado uključili u ovu humanitarnu akciju? Zašto onda ne biste učinili dvostruko dobro djelo: jedno za djecu u Africi, a drugo za nekoga u vašoj blizini?

Autor
Pod smokvom/Laudato
Fotograf
Pod smokvom
Objavljeno:
 
19.09.2023 18:49

 

Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije započele su graditi osnovnu školu u Ugandi kako bi u toj afričkoj državi osigurale bolju budućnost mnoštvu djece koja će jednog dana pohađati tu obrazovnu ustanovu. Sestre franjevke već više od 150 godina nastoje poučavati i odgajati jer su svjesne važnosti odgoja i obrazovanja u životu svake osobe. Tijekom povijesti odlazile su po svijetu i osnivale vlastite škole ili radile u javnim školama, a evo sada je došao trenutak i osnivanja jedne škole u mjestu Rwentobo gdje već četvrtu godinu djeluju četiri sestre misionarke: s. Ivka Lučić, s. Kata Karadža, s. Elizabeta Žuljević i s. Urša Marinčić koja je članica Mariborske provincije. Nešto više o ovom njihovu projektu možete saznati u ovom kratkom videu.

Kako bi pomogli sestrama u njihovu nesebičnom služenju i podržali ih u ovom njihovu projektu, udruga Pod smokvom i ove godine organizira online tečajeve stranih jezika. Nisu to nikakvi službeni tečajevi stranih jezika, nego neformalno učenje na jedan malo drukčiji način uz pomoć suvremene tehnologije. Koncept pomaganja sestrama preko ovih tečajeva je vrlo jednostavan. Sudionici svojim novčanim donacijama direktno pomažu u izgradnji škole, a udruga Pod smokvom u znak zahvalnosti za njihovu pomoć omogućuje učenje jednog stranog jezika tijekom školske godine (engleski – A1, njemački – A1/A1.2, španjolski A1/A2 i talijanski A1/A2/B1).

Možda vi nemate vremena za učenje, ali biste se vrlo rado uključili u ovu humanitarnu akciju? Zašto onda ne biste učinili dvostruko dobro djelo: jedno za djecu u Africi, a drugo za nekoga u vašoj blizini poklonivši mu mogućnost učenja nekog stranog jezika? Sve detaljnije informacije tečajevima mogu se dobiti javljanjem na adresu e-pošte: jezici.pod.smokvom@gmail.com.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: