Poziv na "Zagovaračku akademiju"

Poziv na "Zagovaračku akademiju"

Ovogodišnji govornici su: Rene Medvešek, Jagoda Poropat Darrer, Ivana Jeleč i Božo Skoko.

Autor
SSMH/Laudato/G.O.
Fotograf
SSMH
Objavljeno:
 
21.11.2022 09:20

 

Svaka promjena počinje s idejom, a zatim njezinim zagovaranjem. Hrvatsko društvo može napredovati samo ako mladi imaju jasne vrijednosti i stavove za koje se zauzimaju i znaju ih zastupati. Vođen tim motivom, Svjetski savez mladih Hrvatska organizira Zagovaračku akademiju, koja će se održati 25. i 26. studenog 2022. godine u maloj dvorani Matice hrvatske (Ulica Matice hrvatske 2, Zagreb).

Svrha Zagovaračke akademije osnaživanje je mladih za aktivno sudjelovanje u demokratskom životu Republike Hrvatske, u zagovaranju mjera i politika od njihova interesa, ali i interesa za širu zajednicu. Program je namijenjen mladima od 18 do 30 godina.

Ovogodišnji govornici su: Rene Medvešek, Jagoda Poropat Darrer, Ivana Jeleč i Božo Skoko.

Konferencija započinje u petak, 25. studenog, u 17:00 sati, kada će prof. Medvešek, glumac i redatelj, govoriti o glasu kao bitnom elementu svakog nastupa te objasniti zašto je glas ključan element uspješne komunikacije i već sam po sebi jedna poruka.

Gospođa Poropat Darrer, magistrica fonetike i talijanistike, uputit će sudionike u važnost i značenje asertivne komunikacije te prenijeti vještine dobrog uvjeravanja, posebice s obzirom na važnost neverbalne komunikacije.

U subotu, 26. studenog, program otvaramo u 10:00 sati radionicom gospođe Ivane Jeleč, magistrice novinarstva, talijanskog i španjolskog, koja će sudionicima približiti načine pisanja priopćenja za javnost te kako priopćenjem prenijeti 'priču' svog brenda i posredovati emocije. Naposljetku će prof. dr. sc. Božo Skoko govoriti o odnosima s javnošću te objasniti kako najbolje plasirati svoje poruke, graditi odnose s medijima, prepoznati medijske manipulacije i suprotstaviti im se.

Sudionici će kroz ovaj program naučiti kako kvalitetno i konstruktivno zagovarati svoje stavove, kako uvjeriti druge u svoje ideje te kako ih predstaviti javnosti.

SSMH

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: