Praizvedba i premijera mjuzikla "Tamo gdje je ljubav"

Praizvedba i premijera mjuzikla "Tamo gdje je ljubav"

Praizvedba će biti 15. rujna 2023., a premijera 17. rujna 2023. godine u dvorani svetoga Franje na zagrebačkom Svetom Duhu s početkom u 20 sati.

Autor
Veritas/Laudato/F.P.
Fotograf
Veritas
Objavljeno:
 
07.09.2023 12:51

 

Libreto su napisali Marijana Nola i Robert Bošković na temelju dramskog teksta ''U sjenu tvojih krila'' autorice Larise Kramer, glazbu potpisuje obitelj Bardun, a koreografiju Rebeka Čuljak.

Ansambl Kolbe dobro je poznat kazališnoj publici jer od svoga utemeljenja to je ansambl kojemu je cilj evangelizacija putem kazališne umjetnosti. Mjuzikl ''Tamo gdje je ljubav'' predstavlja hrabar iskorak Ansambla Kolbe u kreativnom stvaranju jer su se granice poprilično pomaknule. Do sada je Ansambl Kolbe stvarao mjuzikle koji su u središtu imali svetačku osobu (''Život za život'' – mjuzikl o sv. Maksimilijanu Kolbeu (2013. i 2016.) i ''Svetac svega svijeta'' – mjuzikl o sv. Antunu Padovanskome (2018.) ili pak Isusa Krista (mjuzikl ''Uskrsli'' 2016.).

Mjuzikl Tamo gdje je ljubav stavlja u središte obitelj. Ideja je prikazati kršćansku obitelj koja se suočava s izazovima i problemima današnjega vremena. Nadahnuće smo pronašli u brojnim govorima pape Franje kao i crkvenim dokumentima koji govore o obitelji u suvremenom svijetu. ''Obitelj je dragocjeno blago'', piše Papa, ali to blago često je krhko i lako lomljivo te je potrebno puno ljubavi, žrtve, molitve kako bi se sačuvalo od raspadanja.

Mjuzikl Tamo gdje je ljubav prikazuje prosječnu obitelj koja se suočava s problemima i izazovima današnjega vremena. Obitelj je to koja nam je bliska u svojoj ranjivosti, nesavršenosti, koju možemo lako prepoznati u svojoj okolini, a možda smo i sami odrasli u jednoj takvoj obitelji. U početku je uvijek sve idealno i idilično, ali dođu tamni oblaci nad naše živote i vrlo brzo sve se promjeni. Vizija ovoga mjuzikla jest otvoriti širu perspektivu pogleda na život i stvarnost koja nas okružuje, ali pogleda čvrsto usmjerenoga prema nebu i vječnosti. U tom susretu naše vlastite ranjivosti i slabosti s Božjom milošću i savršenošću, događa se otajstvena i čudesna razmjena, stapanje božanskoga s ljudskim. Događa se život vrijedan življenja.

Ansambl Kolbe predstavlja jedinstvenu pojavu u svijetu kazališne umjetnosti jer zauzetim djelovanjem u stvaranju mjuzikala komuniciraju vrlo jasne kršćanske, evanđeoske, ali i univerzalne poruke kojima svjedoče o svome evangelizacijskom poslanju. Naše je poslanje donijeti svijetu i čovjeku poruku Radosne vijesti pristupajući svima otvorenoga, raspjevanoga i rasplesanoga srca.

U ovome mjuziklu sjaji istina o čovjeku: onakvim kakav on uistinu i jest, slab i krhak, ali na takav način da ljepota mjuzikla u očima i srcima onih koji ga gledaju budi čežnju i potrebu svoj život učiniti ljepšim, boljim i istinitijim.

Poslije praizvedbe i premijere mjuzikl ''Tamo gdje je ljubav'' bit će prikazivan u Dvorani sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu u listopadu, studenom i prosincu. Ulaznice će se moći nabaviti pola sata prije predstave ili u župnom uredu Župe sv. Antuna Padovanskoga.

tamo gdje je ljubav

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: