Prilika za početak korizme: 'Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi'

Prilika za početak korizme: 'Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi'

Prvog vikenda u korizmi, od 19. do 21. veljače, isusovci organiziraju duhovnu obnovu pod nazivom: 'Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi', koji će se održati u Domu duhovnih vježbi, u Opatiji.

Autor
ignacije.hr/Laudato/D.T.
Fotograf
Ignacije.hr
Objavljeno:
 
15.02.2021 13:31

 

Isusovačka zajednica u Hrvatskoj prvog vikenda u korizmi, od 19. do 21. veljače, organizira duhovnu obnovu pod nazivom: 'Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi', koji će se održati u Domu duhovnih vježbi, u Opatiji.

Kako organizatori ističu, puno je stvari i pojava u društvu na koje kršćanin ne može ostati miran – osjeća poziv da se društveno angažira, da radi na promjenama koje će naš zajednički život učiniti kvalitetnijim i pravednijim. Ovaj angažman može biti krivo utemeljen, njegova kvaliteta može izblijediti, može se pretvoriti u aktivizam, u kompleksnim situacijama moramo donositi manje i veće odluke. Zato je važno neprestano razlučivati svoj angažman, sve što radimo temeljiti na traženju i nalaženju Božje volje za nas i društvo u kojem živimo, nanovo u molitvi otkrivati kreativne i autentične načine življenja svog kršćanskog poslanja svjedočenja Radosne vijesti.

Vikend će biti ispunjen osobnom i zajedničkom molitvom, izlaganjima i raspravama.

Animator susreta je p. Ivan Ike Mandurić, isusovac i svećenik; poznati propovjednik, vrlo angažiran u radu s mladima i u društvenim inicijativama. Broj sudionika je ograničen. Rok prijave do popunjenja slobodnih mjesta.

Prijave su preko sljedećeg upitnika: Formular za prijavu
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja