Pripreme za peti Antunovski hod mladih

Pripreme za peti Antunovski hod mladih

Središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica ''Sveti Duh''. Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog, a potom slijedi slavlje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice ''Sveti Duh'' i ''Amorose''.

Autor
Centar za duhovna zvanja OFMConv./Laudato/F.P.
Fotograf
Tomislav Bagarić
Objavljeno:
 
10.05.2023 13:19

 

Peti Antunovski hod mladih održava se u subotu 10. lipnja pod vodstvom fra Stjepan Brčine u organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca u suradnji sa župama Svetog Antuna Padovanskog na Svetome Duhu i Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te s Evangelizacijskom zajednicom ''Sveti Duh'' s kojom se redovito organiziraju Duhovno-duhovite večeri za mlade. Ovogodišnje sudionike Hoda očekuju novosti, ističe franjevac konventualac, fra Stjepan Brčina, na svom Instagramu.

Započet će okupljanjem na svetoj Misi u Sesvetskim Selima u 12 sati, a nakon svete Mise slijedi polazak pješice prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Sudionici 5. Antunovskog hoda planiraju posjetiti i franjevački samostan Hercegovačke franjevačke provincije kao i crkvu Bezgrješnog začeća BDM, gdje će predahnuti i moliti. Središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica ''Sveti Duh''. Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog, a potom slijedi slavlje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh” i “Amorose”.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Antunovskog hoda mladih jesu relikvije sv. Antuna koje će biti ugrađene u križ koji ćemo nositi tijekom cijelog hodočašća

''Jedna od novosti ovogodišnjeg Antunovskog hoda mladih jesu relikvije sv. Antuna koje će biti ugrađene u križ koji ćemo nositi tijekom cijelog hodočašća'', otkrio je zainteresiranima fra Stjepan.

Za one koji ne mogu hodočastiti, a imaju molitvenu nakanu po zagovoru sv. Antuna, mogu ju poslati u obliku pisma na adresu: Sveti Duh 31, 10 000 Zagreb, a sudionici Antunovskog hoda nosit će ju cijelim putem i prikazivati.

''Ne brini, sveti Antun je svetac cijeloga svijeta, stoga ne poznaje granice'', poručio je fra Stjepan u objavi na Instagramu.

U ovih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao je iz gradskog u nacionalni hod. Pohode ga tisuće mladih vjernika iz cijele Hrvatske i šire kako bi sudjelovali u tom zajedništvu i svjedočili svoju vjeru ulicama Zagreba. Ovaj šesnaest kilometara dug hod redovito prate radosna pjesma, ples i molitva, a jubilarni peti Antunovski hod obilježit će novost – u križ koji će hodočasnici nositi i pratiti gradom bit će ugrađene relikvije sv. Antuna.

Podsjetimo, kao svojevrsna najava jubilarnog petog Antunovskog hoda mladih objavljena je i nova pjesma “Sveti Antune”, djelo mladog kantautora Mislava Ramljaka. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ramljak, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Matej Brkić. U pjesmi su sudjelovali prateći vokali Ana Raspudić, Petra Šušak, Mislav Ramljak i Matej Brkić, zatim Matej Brkić na bubnjevima i basu te Josip Bošnjak za klavijaturama i Hammondom. Za video za pjesmu zaslužni su Đino Spajić, Gabrijel Fabić, Tomislav Bagarić i Tomislav Dunđer. Poslušajte ju ovdje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: