Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

Donosimo program dvanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži, nacionalnog susreta mladih vjernika, koji će se u subotu 4. svibnja održati u Gospiću pod geslom ''Raduj se za svoje mladosti'' (usp. Prop 11,9).

Autor
gospicko-senjska-biskupija.hr/Laudato/F.P.
Fotograf
Gospićko-senjska biskupija
Objavljeno:
 
02.05.2024 12:13

 

Nekim sudionicima 12. SHKM-a, nacionalnog susreta mladih Crkve u Hrvata, zbog dalekog puta, počinje već u petak navečer okupljanjima u župama i crkvama nakon čega ih čeka noćno putovanje do jedne od 87 župa Gospićko-senjske biskupije gdje će biti smješteni i ugošćeni.

Program SHKM-a počinje u 9 sati okupljanjima i susretima mladih s domaćinima u župnim zajednicama, a veliki broj obitelji zrazio je i spremnost primiti pod svoj krov – na noćenje sa subote na nedjelju – mlade goste, svećenike i katehete sudionike ovog velikog susreta katoličke mladeži. To posebice vrijedi za one koji će biti umorni nakon cjelodnevnog bogatog programa, a očekuje ih nova jednako duga vožnja kako bi se vratili kući.

Nakon smještaja, predstavljanja i upoznavanja po župama svi će se okupiti u Gospiću gdje u 12 sati počinje na šetalištu i Trgu Stjepana Radića program kao i bogat pretprogram čiji je službeni početak zakazan za sat vremena kasnije (13 sati).

U tom dijelu, u sklopu pretprograma, svjedočit će član Arke-Korablje Matej Lovrić, pjevat će VIS Mihovil, svoj apostolat predstavit će i zajednica Vjera i svjetlo koja skrbi za osobe s različitim stupnjevima hendikepa, također nastupit će Hrvatsko nadzemlje, a dio koji će isto mladima zaokupiti pažnju pronaći će se kod muških i ženskih redovničkih zajednica koje će svoju karizmu, poslanje i rad predstaviti i u neformalnim susretima na promotivnim štandovima.

Formiranje procesije počinje u 14:30 i ide od središnjeg gradskog trga do stadiona Balinovac. Misa je u 17 sati. Na prostor nogometnog igrališta moći će ući samo oni koji su se prijavili za sudjelovanje na SHKM-u i oni s akreditacijama. Predslavit će ju splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić u zajedništvu s brojnim biskupima Crkve u Hrvata. Uoči Euharistije bit će prilika za sakrament Pomirenja i molit će se krunica.

Završna točka 12. SHKM-a je slavljenički koncert Božje pobjede koji počinje u 20 sati. Domaćin susreta je, podsjećamo, Gospićko-senjska biskupija, uz suorganizaciju Ureda HBK-a za mlade. Na samom kraju Mise bit će objavljeno tko će biti domaćin idućeg Nacionalnog susreta katoličke mladeži koji će iznova na sličan način okupiti predstavnike Crkve u Hrvata koji žive u domovini i izvan nje. Za sudjelovanje u ovome, pak, izdanju prijavilo se oko 10 000 mladih i oko 350 volontera uz brojne druge koji čine veliku organizaciju SHKM-a u Gospiću u srcu hrvatske Like.

shkm

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: