Proslava blagdana svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske

Proslava blagdana svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske

Blagdan svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske, proslavit će se u srijedu 9. lipnja 2021. godine u svetištu i župi sv. Josipa u Karlovcu, misnim slavljem u 18.30, koje će predslaviti i mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru. 

Autor
mons. Antun Sente/Laudato/F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
08.06.2021 09:56

 

Slavlje započinje pobožnošću svetom Josipu u 17.45 i nastavlja se misnim slavlje u 18.30 sati. Pri kraju misnoga slavlja dramska skupina 'Ozana' izvest će prigodni program te tako dodatno obogatiti svečanost. 

Naime, Hrvatski je sabor na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine, na poticaj zagrebačkog biskupa Martina Borkovića, jednoglasnom odlukom proglasio svetog Josipa zaštitnikom Hrvatskog kraljevstva.

U protokolu Hrvatskoga sabora iz tog vremena na latinskom jeziku zapisano je: 

'Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran.'
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja