Proslava Oluje u Rijeci

Proslava Oluje u Rijeci

Bogat program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove se godine očekuje u Rijeci.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
23.07.2022 08:39

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u Rijeci obilježit će se u četvrtak 4. kolovoza u 19 sati. Tim povodom slavit će se sveta Misa u crkvi Uznesenja BDM (Vela crikva / Assunta), izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Nakon Mise, u 20 sati bit će podignuta velika hrvatska zastava na zvonik crkve Uznesenja BDM (Kosi toranj) uz nastup KUD-a ''Zametski koren''.

Povorka ponosa i slave, u kojoj će se nositi 25-metarska hrvatska zastava, krenut će u 20 sati od Trga 128. brigade do Mosta hrvatskih branitelja na Delti, a u povorci će biti zastavni vod ratnih postrojbi i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata – predstavnici Povijesnih postrojbi HV-a s konjicama, Kravat pukovnija i Karlovački husari te Riječke mažoretkinje.

U 20:30 sati na Mostu hrvatskih branitelja bit će odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima uz prelet aviona ''Krila Kvarnera'' sa skokovima padobranaca.

Program se nastavlja u 20:45 uz nastup Nike Antolos, Karin Kuljanić, Duška Jeličića, DZ-a Bazovice, a završava u 21:30 sati topovskim pucnjem i paljenjem 27 baklji na Trsatskoj gradini.

Događaj organiziraju: Udruge ratnih postrojbi HV-a PGŽ-a, Udruge proizišle iz Domovinskog rata PGŽ-a i Udruga ''Primorski Hrvat Rijeka''.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: