Proslava Stepinčeva u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici

Proslava Stepinčeva u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici

Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici ulazi u duhovnu pripravu za proslavu svog župnog blagdana.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
25.09.2021 11:45

 

Duhovni program priprave za proslavu Stepinčeva na Trnjanskoj Savici u Zagrebu započinje u subotu 25. rujna biblijskom likovno-glazbenom radionicom za osnovnoškolsku djecu koju će voditi Katarina Aladrović Slovaček, a u kojoj će djeca upoznati neka zanimljiva glazbena djela klasične glazbe nadahnuta Biblijom, pjesme koje se pjevaju u čast blaženom Alojziju Stepincu, te će zaigrati kviz znanja na temelju likovnih predložaka.

Sljedećih dana održat će se biblijska večer na temu: 'Stepinac i Biblija', slavit će se Misa zahvalnica za 22 godine sakristanske službe u školskom predvorju te će vjernici zajednički moći pogledati novi dokumentarni film o kardinalu Stepincu: 'Utjelovljena laž'.

Nakon toga, u četvrtak 30. rujna započinje trodnevnica uoči Stepinčeva, koju će predvoditi vlč. Marko Čolak, župnik zagrebačke Župe bl. Ivana Merza, koja također već godinama iščekuje početak izgradnje svoje župne crkve. U sklopu trodnevnice svakodnevno će se moliti krunica uz litanije bl. Alojzija Stepinca, a nakon Mise bit će euharistijsko klanjanje te molitvena šetnja sa svijećama ulicama Savice. U subotu 2. listopada u 9 sati bit će pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a navečer nakon svete Mise bit će euharistijska procesija sa svijećama, koja će još jednom obuhvatiti Pastoralni centar, školu i park.

Na sam blagdan, 3. listopada, središnja je proslava Stepinčeva. Svečano misno slavlje u 10 sati, u dvorištu OŠ Jure Kaštelana, predslavi prijašnji župnik, u čije je vrijeme uređen Pastoralni centar i blagoslovljena kapela, vlč. Vjekoslav Jakopović, koji je sada župnik Župe sv. Mateja ap., Zagreb – Dugave.

Providnosna je okolnost zadnju svetu Misu u istom prostoru stare škole slaviti na isti dan kada je, davne 1999. godine, slavljena i prva Misa u tada novoosnovanoj župi. Ovom prigodom župa zahvaljuje školi i gradu što su omogućili nesmetano korištenje navedenog prostora, a kroz koje se godinama razvijala odlična suradnja župe i škole na opće dobro.

Ujedno, ta sveta Misa slavi se, kako je planirano, dan prije početka radova na obnovi škole, te će  vjernici Bogu uputiti svoje molitve za sve uključene u taj veliki projekt, kao i za povoljan tijek i okolnosti izvođenja radova.

Ovogodišnja proslava Stepinčeva i 10. obljetnice Pastoralnog centra na Trnjanskoj Savici bit će čin zahvalnosti za nebrojene milosti i uslišane molitve na svetim mjestima okupljanja – predvorju osnovne škole i kapeli Pastoralnog centra – te zajednički vapaj Gospodinu da proslavi svoga slugu, bl. Alojzija Stepinca, pred očima hrvatskoga naroda i cijeloga svijeta, da blagoslovi one koji su omogućili dugogodišnje korištenje školskog predvorja za potrebe župe te da providi što je potrebno za izgradnju nove škole i župne crkve na Trnjanskoj Savici, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: