Proslava Sv. Jelene Križarice

Proslava Sv. Jelene Križarice

Župa svete Jelene Križarice u petak slavi svoju zaštitnicu.

Autor
Laudato
Fotograf
Župa Svete Jelene Križarice
Objavljeno:
 
16.08.2023 20:03

 

U petak 18. kolovoza proslavljamo po katoličkom kalendaru Sv. Jelenu Križaricu koju već stoljećima u istoimenoj župi proslavljamo kao zaštitnicu župe i grada 22. svibnja. Tim povodom održat će se svečano misno slavlje u 18:30 koje će predslaviti vlč. Darko Bručić Pavuk, župnik u župi Travno, uz domaćeg župnika Branka Riseka. Želimo da nam taj dan bude poticaj da još više shvatimo što i koliko župa kao zajednica znači svima nama. 

MOLITVA SVETOJ JELENI KRIŽARICI

Tebi se utječemo za pomoć i zagovor u životnim krizama i bolima.Ti si doživjela plodove svoje vjernosti kada si na Kalvariji pronašla ostatke Kristova križa, na kojem je Spasitelj podnio žrtvu otkupljenja svijeta, isprosi i nama milost i dar vjere da, prigrlivši svoje životne križeve, postignemo spasenje.

Tebe je Gospodin za zemaljskog života obilno obdario ljubavlju prema nevoljnima i siromašnima, izmoli nam vjeru da u svakome nevoljniku prepoznamo Isusa patnika te da, pomažući Njemu, sami doživimo bogatstvo Božje ljubavi.

Moli za naše supružnike da usprkos kušnjama ostanu vjerni u zajedništvu bračne milosti. Svojim zagovorom izmoli zaštitu za naše obitelji. Bdij nad našom mladeži da se ne izgubi u lažnim ponudama prolaznosti, nego da spozna istinu i veličinu Isusove pobjede na križu. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu.

Amen.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: