DANAS ZAPOČINJE 33. MLADIFEST: Prvu večer Misu predslavi kardinal Omella

DANAS ZAPOČINJE 33. MLADIFEST: Prvu večer Misu predslavi kardinal Omella

Pod geslom ''Učite od mene i naći ćete mir'' (Mt 11,28-30), ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih u Međugorju održava se 33. put, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu, najavila je Radiopostaja Mir Međugorje.

Autor
Radiopostaja Mir Međugorje/Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
01.08.2022 08:03

 

Gostujući u ''Međugorskim minutama'', župnik župe Međugorje, fra Marinko Šakota, najavio je kako se Mladifest vraća na stari termin, odnosno da jutarnji program ponovno započinje molitvom u devet sati, a ne u deset.

Fra Marinko je najavio kako će Misu prvu večer 33. festivala mladih slaviti nadbiskup Barcelone, kardinal Juan José Omella.

Dolazak kardinala Omelle potvrđen je i na mrežnoj stranici nadbiskupije Barcelona, gdje se navodi kako će kardinal Omella slaviti Misu u Međugorju sa stotinama svećenika koncelebranata i više od 50 000 mladih. Uz to je i najavljeno kako će na hodočašće u Međugorje stići i stotinjak mladih iz ove nadbiskupije.

''Mladifest počinje u ponedjeljak 1. kolovoza molitvom krunice u 18 sati, otvaranje je u 19 sati predstavljanjem nacija. Nakon toga je Misa koju će predvoditi kardinal iz Barcelone i na kraju klanjanje. Drugoga dana 2. kolovoza u 6 sati je molitva krunice na Podbrdu kod Gospina kipa. Program završava na blagdan Preobraženja Gospodinova 6. kolovoza u 5 sati Misom na Križevcu. Osim kardinala iz Barcelone, ove godine misna slavlja predvodit će fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije te mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko–mrkanski'', rekao nam je međugorski župnik, fra Marinko Šakota.

Kazao je i kako će kateheze držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar, fra Renato Galić, uz to bit će i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice ''Cenacolo'' o tome kako snimaju film i puno pjesme i molitve.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja