Pučke misije na Svetom Duhu od 18. do 27. 3. 2022.

Pučke misije na Svetom Duhu od 18. do 27. 3. 2022.

Pučke misije još uvijek traju. Misionari su salezijanci: don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut.

Autor
Župa sv. Antuna Padovanskog/Laudato/G.O.
Fotograf
župa sv. Antuna Padovanskog
Objavljeno:
 
22.03.2022 09:46

 

U Župi sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu od petka 18. do nedjelje 27. ožujka održat će se Pučke misije. Misionari će biti salezijanci: don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut. U službu će ih prvoga dana tijekom euharistijskog slavlja u 19 sati uvesti zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Svakoga dana Pučkih misija večernju pučku pobožnost prije Mise i Misu u 19 sati predvodit će don Damir i don Mihovil. Svake večeri uputit će prigodnu korizmenu homiliju s nagovorom i poticajem za produbljivanje osobne vjere. U nedjelju 20. ožujka predslavit će sve Mise: u 7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 19:00 sati.

Nakon Mise, gvardijan Samostana Svetoga Duha, o. Tomislav Glavnik kratko će predstaviti po jedno desetljeće u životu samostana.

Potom će misionari, don Damir i don Mihovil, održati susret s vjernicima.

Pučke misije bit će zaključene u nedjelju 27. ožujka svečanom Misom koju će s početkom u 10:30 predslaviti ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, o. Miljenko Hontić.

Posljednje Pučke misije na Svetom Duhu održane su prije 44 godine, kada su misionari bili sv. majka Tereza i o. Ante Gabrić, a iste je otvorio tada zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić.

Ovogodišnje misije održavaju se u okviru proslave 100. obljetnice dolaska franjevaca konventualaca na Sveti Duh i 90. obljetnice osnutka župe sv. Antuna Padovanskog.

Pučke misije

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: