SKAC Palma poziva na obilježavanje Laudato si' tjedna

SKAC Palma poziva na obilježavanje Laudato si' tjedna

Budi sjeme nade: dođi na ekološku akciju čišćenja sljemenske staze

Autor
SKAC Palma/Laudato/F.P.
Fotograf
SKAC Palma
Objavljeno:
 
13.05.2024 10:04

 

SKAC Palma, Udruga za očuvanje planeta ''I stvori Bog zemlju'' i Magis pozivaju mlade na ekološku akciju čišćenja sljemenske staze koja će se održati 18. svibnja 2024. godine.

Prije 9 godina, točnije 24. svibnja 2015., papa Franjo je na svetkovinu Duhova Crkvi i svijetu darovao encikliku ''Laudato si’''. Papa nas putem enciklike želi potaknuti na molitvu, promišljanje i djelovanje za zaštitu našeg doma. Tjednom Laudato si’ obilježava se godišnjica njezine objave. Ovom simboličnom akcijom pridružit ćemo se mnogima koji će u tom tjednu diljem svijeta povezati djelovanje i molitvu za očuvanje našeg zajedničkog doma.

Hodat ćemo Leustekovom stazom do župne crkve Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, prikupljati smeće, moliti i družiti se. Prisustvovat ćemo svetoj Misi u 12:30. Prijavite se za sudjelovanje popunjavanjem ovog obrasca.

Tjedan Laudato si’ se ove godine obilježava s temom: ''Sjeme nade'' (Seeds of hope.) Pridruži nam se, brinimo zajedno o ljepotama stvorenoga i darovima koje nam je Gospodin povjerio.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: