Stepinčevo 2024. u Splitu

Stepinčevo 2024. u Splitu

Šestu godinu u nizu franjevci konventualci u samostanu sv. Frane na Obali u Splitu slave Stepinčevo u prisutnosti blaženikovih relikvija koje dolaze iz zagrebačke katedrale. 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Crkva sv. Franje na obali
Objavljeno:
 
05.02.2024 10:31

 

U srijedu započinje trodnevnica pred blagdan bl. Alojzija Stepinca. Pobožnost započinje u 18:20. U 19 sati je unošenje relikvijara bl. Alojzija Stepinca i sveta Misa koju predslavi mons. Juraj Batelja. Na Misi pjeva zbor sv. Frane. U 20 sati u samostanskoj dvorani bit će predavanje i predstavljanje knjige o progonu i mučeništvu kard. Stepinca. Predavanje ima mons. Juraj Batelja.

Četvrtak program započinje u 18:20. Svetu Misu predslavi fra Jerko Kolovrat. Na Misi će pjevati zbor župe sv. Stjepana pod Borovima.

Petak je treći dan priprave za Stepinčevo. Prijepodne je mogućnost za osobnu pobožnost pred relikvijarom. U 12 sati molimo Srednji čas. Od 18:20 je pobožnost BDM i bl. Alojziju Stepincu. Slijedi sveta Misa koju predslavi fra Josip Dolić. Na svetoj Misi pjeva zbor sestara milosrdnica. U 20 sati u samostanskoj dvorani bit će predavanje i film o utjecaju propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu. Predavanje će održati mons. Vladimir Dugalić.

U subotu, na blagdan bl. Alojzija Stepinca, svete Mise slavimo u 7:30, 10 i 19 sati. U 14 sati je Ura preminuća. U 18:15 je molitva krunice, a nakon toga pjevana Večernja. Svečano euharistijsko slavlje započinje svetom Misom u 19 sati. Svetu Misu predslavi mons. Vladimir Dugalić.

stepinčevo 2024

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: