'Što je muškarac bez krunice?'

'Što je muškarac bez krunice?'

Inicijativa 'Što je muškarac bez krunice?' jest inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
muzevnibudite.com
Objavljeno:
 
03.05.2021 10:59

 

Cilj je ove inicijative upravo na temelju izazova (#krunicachallenge) potaknuti muškarce na svakodnevnu molitvu krunice, tijekom cijele godinu, kao i na pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji, kako bi se krunica napokon vratila gdje i pripada – u obitelji. Krunica se u tim mjesecima može moliti na različite nakane.

Svakoga dana objavljivat će se i poticajne misli o Mariji, molitvi i krunici, kako bismo još više uronili u samu marijansku pobožnost, ali i u plodove koje ona donosi, prenosi muzevnibudite.com.

O plodovima učestale molitve krunice govorili su i pisali mnogi svećenici, pape, ali i laici. Slijedi izbor nekoliko citata o molitvi krunice, a nakon njih upute kako krunicu i moliti.

'Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitava; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje… I ako želite da mir prevlada u vašim domovima, onda molite obiteljsku krunicu.' – sv. Pio X.

'Idite prema Gospi. Ljubite je! Uvijek molite krunicu. Izmolite je dobro. Molite je što češće možete. Budite duše molitve. Nikada se ne umarajte od molitve, ona vam je najpotrebnija. Molitva potresa Božje srce, po njoj dobivate potrebne milosti.' – sv. padre Pio

'Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu, a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.' – biskup Hugh Doyle

'Sveta krunica snažno je oružje. Koristi je s pouzdanjem i bit ćeš zapanjen rezultatima.' – sv. Josemaria Escriva

'Krunica je najizvrsniji oblik molitve i najefikasnije sredstvo za postizanje vječnog života. To je lijek za sva naša zla, korijen svih naših blagoslova. Ne postoji izvrsniji način molitve.' – papa Lav XIII.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja