Svjetski lanac euharistijskoga klanjanja na uočnicu svetkovine Krista Kralja

Svjetski lanac euharistijskoga klanjanja na uočnicu svetkovine Krista Kralja

Organizatori 52. međunarodnog euharistijskog kongresa (IEC), koji je održan u Mađarskoj u rujnu 2021., pozivaju da se što više vjernika pridruži u subotu 20. studenoga zajedničkoj molitvi i euharistijskom klanjanju.

Autor
nedjelja.ba/Laudato/F.P.
Fotograf
Tomislav Dunđer
Objavljeno:
 
13.11.2021 11:54

 

Na uočnicu (vigiliju) svetkovine Krista Kralja, kojom završava liturgijska godina, vjernici su pozvani udružiti se u zajedničkoj molitvi i klanjanju.

Kako je objavljeno na stranici IEC-a, preko njihove poveznice bit će omogućeno lakše pronaći najbliže mjesto gdje je moguće pridružiti se molitvi. Također pozivaju na organiziranje kako bi se zajednička molitva proširila diljem svijeta.

U pozivu koji su objavili navedeno je:

Draga braćo i sestre,

iako  je Euharistijski kongres završio, Isus, kao što je i obećao, ostaje među nama. On je kralj cijelog svijeta i svega svemira!

Zahvaljujući za blagoslove Kongresa, Njega štujemo u Presvetom Oltarskom Sakramentu, ali i molimo u tišini vlastitoga doma.

Molimo zajedno, po deveti put, u satu euharistijskog klanjanja pred Presvetim ili u vlastitim domovima, 20. studenoga 2021., molitvu povodom svetkovine Krista Kralja, na tisuće mjesta u svijetu.

Pridružite nam se na corpusdomini.iec2020.hu!

Kako se pridružiti?

1. Pronađite mjesto na mrežnoj stranici 'Corpus Domini' gdje je u vašoj blizini organizirano klanjanje i pridružite im se 20. studenoga. Ili se također možete pridružiti od kuće!

2. Ako ne pronađete mjesto euharistijskoga klanjanja u vašoj blizini, slobodno ga organizirajte u svojoj mjesnoj crkvi, u školskoj ili bolničkoj kapelici ili u samostanskoj zajednici, u suradnji s mjesnim svećenikom, upraviteljem crkve ili samostanskim poglavarom.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, možete se pridružiti i od kuće svojom osobnom molitvom, ili molitvom krunice, čitanjem Biblije itd.

3. Možete moliti pred izloženim Presvetim u tihoj meditaciji, na tradicionalan način, pjevajući, zahvaljujući; s djecom, obiteljima, mladima i/ili starijima. Možete uključiti glazbenike, molitvene skupine, udruge molitelja krunice, zajednice, škole – zapravo svakoga tko želi provesti sat vremena zajedno s Kristom Kraljem svega stvorenoga.

4. Prijavite sve sudionike euharistijskoga klanjanja.

'Neka ovo Svjetsko klanjanje bude zahvala za milost Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, novi zamah, gdje možemo ponovno proživjeti Božju obnavljajuću ljubav!', poručili su organizatori.

Podsjetimo, Međunarodni euharistijski kongresi, koji se održavaju još od 1881. godine (održan u francuskom Lilleu), jedan su od dragocjenih oblika obnove života Crkve, oslonjenoga na euharistijsko otajstvo i euharistijsku duhovnost, kao izvore života u Kristu. Takvi su kongresi, uz one nacionalne, pokrajinske i biskupijske, također milosna prigoda za očitovanja Crkve i njezina poslanja u svijetu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: