Trideset godina klape Cesarice

Trideset godina klape Cesarice

Najdugovječnija zagrebačka ženska klapa nastupa i na koncertu ''Domu mom''.

 

Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
04.11.2023 16:15

 

Ženska klapa Cesarice slavi veliki jubilej i povodom trideset godina djelovanja imaju slavljenički koncert ''Vrime gre...'' na pozornici Satiričkoga kazališta Kerempuh 26. studenoga 2023. u 19:30. Još veću pozornicu, onu u najvećoj dvorani u zemlji, Areni Zagreb, dijelit će s dvadesetak imena hrvatske glazbene scene na koncertu Domu mom 13. 1. 2024. Klapa Cesarice četverostruka je dobitnica Porina, višestruka pobjednica Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, osvajačica najsjajnijih odličja na natjecanjima u inozemstvu, dobitnica Medalje Grada Zagreba za iznimna glazbena postignuća i afirmaciju ženskoga klapskog pjevanja te Povelje RH za osobit doprinos očuvanju i promicanju tradicionalne glazbe u Hrvatskoj i svijetu. Svoj prvi album duhovne glazbe, božićni CD Ditiću malom hodite, klapa Cesarice izdala je prošle godine u izdanju Laudato Musica.

Na koncertu u Kerempuhu, Cesaricama će se pridružiti i gosti, sopranistica Ilijana Korać Teklić, ujedno bivša članica klape, gitaristica Tamara Perc, udaraljkaš Borna Šercar i handpanist Ivan Judaš. Ulaznice su dostupne na blagajni i mrežnoj stranici Kerempuha.

Cesarice 30 godina

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: