"U dubinu" – duhovne vježbe u svakodnevici

"U dubinu" – duhovne vježbe u svakodnevici

SKAC ''Palma'' organizira duhovne vježbe u svakodnevici za mlade od 18 do 35 godina.

Autor
SKAC/Laudato
Fotograf
SKAC
Objavljeno:
 
05.09.2022 19:27

 

Dragi mladi od 18 do 35 godina, SKAC organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevici.

Vježbe su individualno davane, ''da se sam Stvoritelj i Gospodin očituje svojoj odanoj duši, privijajući je u naručaj svoje ljubavi i hvale i vodeći je onim putem na kojem će mu odsada moći bolje služiti'', kako to sam sv. Ignacije piše. 

Ako vas Bog zove u dubinu odnosa s Njim, važno je znati sljedeće informacije kako biste se lakše odlučili odgovoriti na taj poziv, kroz ove vježbe ili neki drugi način, s obzirom na to da je svaki sudionik obavezan:

  • u rujnu raditi predvježbe za duhovne vježbe koje će dobiti na e-adresu
  • 2. 10., 9. 10. i 16. 10. (nedjelje) dolaziti na nagovore u 20 sati u Palmotićevu 31 (po potrebi će biti organiziran još jedan nagovor usred ciklusa)
  • uz nagovore dolaziti na duhovne razgovore sa svojim pratiteljem, jednom tjedno u trajanju od 20 minuta (nakon 16. 10.)
  • svakodnevno odvajati sat vremena za molitvu
  • svaku večer raditi egzamen (ispit savjesti)
  • povremeno obavljati eksperimente (po uputi pratitelja)
  • sudjelovati na završnom susretu na Sljemenu 17. 12.

Prvi susret je 2. listopada, a završetak vježbi predviđen je 17. prosinca. Ciklus duhovnih vježbi vodi p. Tomislav Rukavina, župnik Marije Kraljice Hrvata na Sljemenu i dugogodišnji duhovnik SKAC-a u suradnji s pratiteljima laicima. Ovaj ciklus organiziran je u obliku individualno davanih duhovnih vježbi. To znači da se nagovori održavaju tijekom listopada, a nakon toga pratitelji vam daju upute do kraja ciklusa. Cijena programa je 200 kn.

Ako ste pročitali obveze i smatrate se spremnima za ovaj program, ispunite prijavnicu ovdje: PRIJAVNICA ZA ADVENTSKI CIKLUS. Prijave traju do 12. rujna ili do popunjenja kapaciteta.

Ako imate pitanja, pišite na: idom@skac.hr. Potvrdu i detaljne informacije dobit ćete kroz 72 sata nakon što ispunite prijavnicu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: