U kina dolazi film o prvoj američkoj svetici

U kina dolazi film o prvoj američkoj svetici

Novi igrani film ''Majka Cabrini'' možete pogledati na velikom platnu od 14. ožujka.

Autor
Laudato/V.C.V./G.O.
Fotograf
Angel Studios
Objavljeno:
 
11.03.2024 11:59

 

Od redatelja filma ''Zvuk slobode'' (Sound of Freedom) dolazi biografski film o jednoj od najutjecajnijih osoba na prijelazu u 20. stoljeće: sv. Franciski Cabrini. Riječ je o prvoj američkoj svetici. Film je temeljen na istinitoj priči o borbi jedne žene za jednakost, zdravlje i sreću useljeničke siročadi.

Franciska se u proljeće 1889. godine iskrcala u New Yorku i ubrzo postala majka talijanskih iseljenika. Cijeli se život borila za one na marginama društva. U najvećim američkim gradovima osnivala je škole, bolnice, sirotišta, samostane i ubožnice. Za svoje redovnice birala je vedre i radosne djevojke i žene. Uz poduzetništvo, odlučnost i odvažnost, Cabrini je stvarala mjesta puna suosjećanja i vječnog nasljeđa.

U glavnoj ulozi je Criastiana Dell'Ana, a uz nju glume John Litgow, David Morse i dr. Redatelj je Alejandro Monteverde. Distributer filma je Angel Studios, filmski studio koji financira, producira i distribuira nagrađivane filmske i dokumentarne naslove nezavisnih autora, najčešće kršćanske tematike. 

MC

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: