U pripremi velika animirana priča o Isusu

U pripremi velika animirana priča o Isusu

Dugometražni animirani film o Isusovu životu izlazi na Božić 2025. godine.

Autor
Laudato/V.C.V.
Fotograf
Jesus Film Project
Objavljeno:
 
09.02.2024 09:56

 

U pripremi je veliki projekt crtanog filma o Isusu. Tijekom stoljeća Isus je prikazivan kroz umjetnost: slike, skulpture, freske i filmove, a sada je u pripremi visokokvalitetna produkcija dugometražnog animiranog filma o Isusu. Film bi trebao biti objavljen za Božić 2025. godine, a cilj mu je s pričom o životu Isusa Krista doprijeti do obitelji, novih generacija i ljudi svih dobi.

''Animacija je oblik umjetnosti kojom se mogu stvari prikazati na način da su globalno prihvatljive. S njom možete otići u središnju Afriku ili na Manhattan, a mladi će se stopiti s animacijom'', objašnjava Dominic Carola, direktor studija Premise Entertainment koji je produkcijski partner na filmu.

Otkad je 1979. godine snimljen igrani film ''Isus'', redatelja Johna Krisha i Petera Sykesa, preveden je na više od dvije tisuće jezika i upoznao mnoge generacije s Isusovim naukom. Ovaj animirani film naslonit će se na izvorni igrani film koristeći veći dio njegovih dijaloga, ali u osvježenom scenariju. Autori iz organizacije Jesus Film najavljuju da će s vremenom animirani film biti dostupan također na tisućama jezika, jer je želja razbiti jezične i pismene barijere kako bi svatko mogao doživjeti priču o Isusu, bez obzira na to gdje se nalazio u svijetu.

''Zasad je radni naslov 'Animirana priča o Isusu'. Ona nadilazi sredstvo za evangelizaciju, ovo će biti alat za kulturno oblikovanje. Animacija je jezik srca mladih danas, što je dodatak prijevodu filma na njihov materinski jezik'', najavljuje Matt Thiessen, direktor razvoja Jesus Film Project.

Tim koji radi na filmu sastoji se od svjetski poznatih bibličara i arheologa, uz nadarene i iskusne digitalne umjetnike koji su radili na produkciji filmova Pixara, Disneyja i Star Warsa. Ovi kreatori koriste revolucionarne digitalne inovacije za isporuku filma koji se može gledati na različitim platformama, uključujući virtualnu stvarnost, proširenu stvarnost i Metaverse.

''Kada sve zbrojite, to je priča o Bogu, u vizualnoj formi. Zato smo ušli u partnerstvo s vanjskim studijom. Standard koji želimo je vrhunska kinoanimacija. Zato što priča o Isusu to zaslužuje'', zaključuje Josh Newell, izvršni direktor Jesus Film Projecta.

Jesus Film

 

Jesus Film

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: