Uskoro glazbena poslastica u hladu ličkih šuma i planina – Like Lika Festival!

Uskoro glazbena poslastica u hladu ličkih šuma i planina – Like Lika Festival!

Treće izdanje Like Lika Festivala održava se od 21. -30. srpnja u Otočcu, Senju, Gospiću, Gornjem Kosinju i Brinju, a predstavit će vrhunske umjetnike i ansamble domaće glazbene scene. Na samo sat-dva vožnje od Zagreba očekuje vas prava glazbena poslastica u hladu! Za sve posjetitelje ulaz je besplatan!

Autor
Like Lika Festival/Laudato/F.P.
Fotograf
Like Lika Festival
Objavljeno:
 
19.07.2023 10:53

 

Bogata festivalska sezona Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae završava Like Lika Festivalom koji organizira u partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem Dr. Ante Starčević u Gospiću i Turističkom zajednicom Grada Otočca, a uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Ličko-senjske županije, Grada Otočca i Gospića te Općine Perušić.i Brinje.

Like Lika Festival uglazbljuje autentične prirodne i drevne kulturne lokacije vrhunskim glazbenim izvedbama ozbiljne i suvremene glazbe, a u spoju netaknute prirode i drevne povijesti s glazbom otkriva sve mirise, boje, okuse i zvukove Like. Ovogodišnje treće izdanje Like Lika Festivala kreće iz Otočca – drevnoga grada čije se ime spominje još na Baščanskoj ploči. Sjajna prilika za posjetiti Otočac svakako je otvorenje Like Lika Festivala, u Gradskom parku u petak 21. srpnja u 21 sat, koncertom jazz banda Borna Šercar's Jazziana Croatica i Ansambla LADO koji će predstaviti album „Untamed“.

Slijedeća lokacija Like Lika Festivala još je jedan drevni gradić – Senj, jedan od najstarijih primorskih gradova koji u kontinuitetu postoji već preko dva i pol tisućljeća. Senjska katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije smatra se jednim od najznačajnijih kulturnih spomenika Gospićko-senjske biskupije, a u njoj će nastupi Ansambl Antiphonus. Koncert će se održati u subotu, 22. srpnja u 21 sat.

Treću večer Like Lika Festivala provest ćemo u čarobnom gradu Gospiću, gdje će u atriju Muzeja Like, u nedjelju 23. srpnja u 21 sat nastupiti sjajan jazz band B's FUNstallation, predstavljajući svoj najnoviji album Hold On koji je ove godine bio nominiran u kategorijama nagrade Porin za Najbolji album jazz glazbe i Najbolju skladbu jazz.

I ove se godine Like Lika Festivalom vraćamo se na jedno posebno mjesto – u Gornji Kosinj – dajući podršku Kosinjanima u njihovoj pola stoljeća dugoj patnji uslijed stalnih prijetnji potapanjem zbog izgradnje akumulacijskog jezera. U crkvi sv. Antuna Padovanskog, u kojoj su povijesne orgulje Jana Tučeka s kraja 19. stoljeća, u subotu 29. srpnja u 20 sati nastupiti će trubač Dario Teskera i orguljaš Alen Kopunović Legetin.

Ovogodišnje izdanje Like Lika Festivala zaključujemo u Brinju, smještenom na staroj Jozefinskoj cesti između obronaka dvije kršne planine Velebita i Male Kapele. Bogatu kulturnu baštinu Brinja čini nekoliko crkava i kapela starih više od šest stoljeća, kao i stari grad Sokolac istaknut na uzvisini u brinjskoj kotlini. Jedna od najstarijih sakralnih građevina u Brinju je crkva Sv.Vida, gotička građevina iz 14. stoljeća sa svetištem šiljastog oblika i zvonikom nepravilnog tlocrta uz glavno pročelje. U njoj će u nedjelju, 30. srpnja u 20 sati, nastupiti dvije sjajne harfistice: Diana Grubišić Ćiković i Veronika Ćiković i prelijepim programom zaključiti treći Like Lika Festival.

 

like lika

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: