Uskoro u Sinju: Dani duhovne baštine marijanskih svetišta

Uskoro u Sinju: Dani duhovne baštine marijanskih svetišta

Među brojnim gostima na Kongresu će sudjelovati i nadbiskup Mieczysław Mokrzycki iz ukrajinskog Lavova.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
17.06.2024 17:01

 

U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja i Svetišta Gospe Sinjske, a uz podršku Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske turističke zajednice, Grada Sinja i Viteškog alkarskog društva, u Sinju će se, od 21. do 23. lipnja, održati Treći kongres Dani duhovne baštine marijanskih svetišta.

Kongres će okupiti svećenike, redovnike i redovnice, teologe, povjesničare, medijske, kulturne i turističke djelatnike i vjernike koji će podijeliti svoja saznanja, iskustva i vizije o značaju marijanskih svetišta u očuvanju i promicanju duhovne baštine te suživotu s vjerskim turizmom. Tijekom kongresa će biti održana predavanja i panel-diskusije te će se slaviti Mise, a bit će omogućeno hodočastiti u neka od svetišta.

I ove će godine na Kongresu gostovati upravitelji svetišta brojnih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, kao i iz svetišta iz Bosne i Hercegovine. Među ostalima, na Kongresu će sudjelovati nadbiskup Mieczysław Mokrzycki iz ukrajinskog Lavova, zamjenika priora Svetišta Gospe Čenstohovske iz poljske Jasne Gore Rafał Wilk te Robert Adamczyk iz poljskog Licheńa.

U sklopu Kongresa bit će predstavljena izložba hrvatskih svetaca i blaženika umjetnice Iris Mihatov Miočić. Misno slavlje u petak 21. lipnja u 19 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, uz prijenos na Laudato televiziji, predslavit će nadbiskup Mieczysław Mokrzycki, a nakon misnog slavlja uslijedit će koncert Klape Sinj, tenora Vladimir Garić te Kiare Generalić uz instrumentalnu pratnju Ivana Peraka. U klaustru crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, u subotu 22. lipnja, nakon hoda Stazom Gospi Sinjskoj, bit će prikazan dokumentarni film autorice Zrinke Krešo Put Gospe o hodočašću iz Rame do Sinja.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: