Uskrs na Laudato televiziji

Uskrs na Laudato televiziji

Izravni prijenosi iz Vatikana, Rima i Jeruzalema, specijal ''Svi za stol'', koncert ''Progledaj srcem'' na Maksimiru i film ''Sveti Petar''.

Autor
Laudato/V.C.V./G.O.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
09.04.2023 19:28

 

Za najveći kršćanski blagdan Laudato TV u središte stavlja vjerski program i priprema prigodne emisije. Program započinje vazmenim trodnevljem, kada na Veliki četvrtak ova obiteljska televizija donosi izravne prijenose: svete Mise i obred posvete ulja iz Vatikana u 9:30, koje predslavi papa Franjo, svetu Misu iz svetišta Majke Božje Remetske u 18:30 i Getsemansku uru uživo iz Jeruzalema u 20 sati. Na Veliki petak gledatelji mogu pratiti uživo obrede Velikog petka iz bazilike svetog Petra u 17 sati i križni put iz Koloseuma u 21:15. Na Veliku subotu svetu Misu vazmenog bdjenja u Vatikanu predslavi papa Franjo, što se također može pratiti u izravnom prijenosu na Laudato TV-u. Na Uskrs su osigurani izravni prijenosi svete Mise iz bazilike svetog Petra u 10 sati i Papino obraćanje urbi et orbi u podne.

U prigodnom programu Laudato TV pripremila je mnogo glazbe i kulinarskog programa. Na sam Uskrs u posebnoj emisiji Svi za stol gostuje sopranistica i prvakinja HNK-a u Zagrebu, simpatična i duhovita Ivanka Boljkovac, koja će uz pjesmu Kraljice neba otpjevati i štiklece ''Mamice su štrukle pekli'' i ''Naš lijepi Karlovac''. Blagdanski jelovnik u emisiji priprema kuhar Tomislav Jančić, a moderatorica emisije je Karmela Vukov-Colić. Druga je glazbena i TV poslastica na Uskrs snimka povijesnog koncerta Progledaj srcem na Maksimiru, koji je održan pred više od 50 000 ljudi i bit će prikazan u tri dijela. Večer je rezervirana za igrani film i prvi dio filmskog naslova Sveti Petar s Omarom Sharifom u glavnoj ulozi. Na Uskrsni ponedjeljak gledatelji na Laudato TV-u mogu uživo pratiti svetu Misu iz Remeta u 10:30, Reginu caeli iz Vatikana u podne, svetu Misu iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu u 18:30 te drugi dio filma Sveti Petar u 20:10.

PSSZSSV. PETAR

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: