"Veće ljubavi nema od ove'' – Mučeništvo i dar života

"Veće ljubavi nema od ove'' – Mučeništvo i dar života

U organizaciji Dikasterija za kauze svetaca, od 11. do 14. studenoga 2024. godine, na Patrističkom institutu "Augustinianum" u Rimu održat će se konferencija na temu ''Veće ljubavi nema od ove'' – Mučeništvo i dar života', objavljeno je na mrežnim stranicama istog Dikasterija.

Autor
IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
Gordana Krizman/IKA
Objavljeno:
 
13.09.2024 10:35

 

Stvarnost mučeništva i dalje je značajna, možda i više nego prije. Stoga je cilj Konferencije dublje proniknuti u ovu stvarnost u kontekstu 21. stoljeća. Drugo područje proučavanja odnosit će se na novi put u postupcima za proglašenje beatifikacije i kanonizacije, na dar života, odobren od pape Franje 11. srpnja 2017.

Rad Konferencije otvara se u ponedjeljak 11. studenog poslijepodne govorom ''Veća ljubav: dar života'' (usp. Iv 15,13) i izvještajem ''Mučeništvo u životu Crkve''.

Predavanja u utorak 12. studenoga posvećene su temi mržnje prema kršćanskoj vjeri u aktualnoj situaciji različitih društvenih i geografskih konteksta pa sve do mučeništva u drugim kršćanskim vjeroispovijestima. Jedno od predavanja bavit će se temom mučeništva u filmskoj produkciji.

Predavanja u srijedu 13. studenoga održat će se na teme ''Dar života i suvremena antropologija'', ''Povijesni dio i ponovno čitanje nekih iskustava svetosti u svjetlu dara života'' i ''Teološki i proceduralni aspekti dara života''.

Zaključke Konferencije uredit će kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca.

Konferencija će završiti u četvrtak 14. studenoga audijencijom kod pape Franje.

O načinima upisa može se više pročitati na ovoj poveznici.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: