[VIDEO] Proslava 334. godišnjice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske

[VIDEO] Proslava 334. godišnjice proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske

Hrvatski je sabor na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. svetog Josipa izabrao za nebeskog zaštitnika Hrvatskog Kraljevstva, odnosno hrvatskog naroda.

Autor
Zagrebačka nadbiskupija/Laudato/F.P.
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
09.06.2021 11:01

 

U Protokolu Hrvatskog sabora od tada nalazi se na latinskom jeziku ovaj tekst: 'Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran.'

Uz 334. godišnjicu proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske i Hrvata, donosimo videozapis s rektorom Nacionalnog svetišta svetog Josipa, mons. Antunom Senteom, ml.

U videu možete doznati kako se Nacionalno svetište priprema za proslavu ove obljetnice, kako obilježava Godinu svetog Josipa koju je proglasio papa Franjo, kako djeluje župa BDM Snježne koja je usko vezana uz Svetište, ali i kako je mons. Sente reagirao kad je saznao da postaje rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa.

Također, video je isprepleten svjedočanstvima brojnih vjernika koji svoje molitve, zahvale i blagoslove traže i daju po zagovoru sv. Josipa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja