VIKEND PROGRAM – 'Živo tijelo i živa duša'

VIKEND PROGRAM – 'Živo tijelo i živa duša'

Vikend 'Živo tijelo i živa duša' zamišljen je kao vrijeme posvješćivanja, pomirenja i oživljavanja zamrlih predjela tijela i duše.

Autor
ignacije.hr/Laudato/D.T.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
09.03.2021 18:48

 

Od 12. do 14. ožujka u Domu duhovnih vježbi u Opatiji održat će se vikend 'Živo tijelo i živa duša', koji organizira Centar za duhovnost Ignacije.hr.

Vikend 'Živo tijelo i živa duša' zamišljen je kao vrijeme osvješćivanja, pomirenja i oživljavanja zamrlih predjela tijela i duše. U tome će nam pomoći fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS) i duhovne vježbe temeljene na ignacijevskoj duhovnosti. Povezanost tjelesnog i duhovnog vježbanja nije ništa novo. Sv. Ignacije započinje svoje 'Duhovne vježbe' sljedećom napomenom:

'(…) kao što su hod, pješačenje i trčanje tjelesne vježbe, isto se tako duhovnim vježbama naziva svaki način da se duša pripravi i skloni da… tražimo i nađemo Božju volju, uredivši svoj život.' (DV1)

Animatori su:

Tvrtko Barun: isusovac i svećenik; dugi niz godina proučava i prakticira ignacijevsku duhovnost, glavne teme interesa: duhovna pratnja, razlučivanje, Božja volja; rekreativno se bavi slobodnim penjanjem.

Nikolina Delaš: fizioterapeutkinja, aktivno se bavi proučavanjem zdravog (normalnog) pokretanja tijela te je za to našla uporište u DNS metodi koja se temelji na normalnom neuromotornom razvoju djeteta u prvoj godini života; pratiteljica je u ignacijevskim duhovnim vježbama.

Broj sudionika ograničen je na 15 osoba. Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta.
Kako dati svoj financijski doprinos za ovaj program, otkrijte ovdje
Prijave su preko sljedećeg upitnika.
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr

 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: