Vikend program ''Živo tijelo i živa duša''

Vikend program ''Živo tijelo i živa duša''

Centar Ignacije organizira vikend program “Živo tijelo i živa duša”  od 26. do 28. kolovoza u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu.

Autor
Centar Ignacije/Laudato/G.O.
Fotograf
Centar Ignacije
Objavljeno:
 
20.08.2022 09:07

 

Centar Ignacije organizira vikend program “Živo tijelo i živa duša” koji će se održavati od 26. do 28. kolovoza u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu. Ovaj spoj duhovnih vježbi iz 500 godina stare tradicije ignacijevske duhovnosti i metode dinamičke neuromoaskularne stabilizacije (DNS) nudi sudionicima vikenda cjeloviti odmor duše i tijela. 

Nova školska godina, obveze na poslu i doma polako kucaju na vrata. Godišnji odmor, koji je trebao biti ispunjenje svih onih “preko ljeta ću” (čitati duhovno štivo, planinariti, posjetiti stare prijatelje,...), pretvorio se u izležavanje na kauču ili na plaži bez traga molitve i svete Mise? Novogodišnja odluka o zdravoj prehrani i tjelovježbi ostali su nikada dosanjani snovi? Napetost u mišićima i zglobovima tvoji su stalni suputnici već dugo vremena? Osjećaš se pomalo usnulo i nikako da se probudiš? 

Možda ti je prije jesenskog generalnog čišćenja doma potrebno vrijeme posvješćivanja i oživljavanja zamrlih predjela duše i tijela? Ako je tvoj odgovor potvrdan, nastavi čitati jer Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira upravo nešto takvo. 

Na tragu Ignacijevih promišljanja o duhovnim vježbama kao svakom načinu da se duša pripravi i skloni te, uredivši svoj život, tražimo i nađemo Božju volju, nastao je vikend  “Živo tijelo i živa duša” koji će se od 26. do 28. kolovoza održavati u franjevačkom samostanu na otoku Košljunu. 

Voditelji programa su pater Mislav Skelin i fizioterapeutkinja Nikolina Delaš, a sam program zamišljen je kao spoj duhovnih vježbi temeljene na ignacijevskoj duhovnosti i fizičke vježbe prema metodi dinamičke neuromuskularne stabilizacije (DNS). Zanimljivo je istaknuti da je DNS metoda utemeljena na razvojnoj kineziologiji djeteta do prve godine života, odnosno nudi pregled faza razvoja pokreta kod djeteta. S druge strane, odraslima kroz prilagođene vježbe omogućava ponovno usvajanje dobrih obrazaca pokretanja čiji će nastavak primjene u svakodnevnom životu svakako doprinijeti zdravijim životnim navikama. 

Stoga, ako se želiš prisjetiti svojih prvih koraka i slaviti Boga kroz pokret, pozivamo te da nam se pridružiš na Košljunu i zajedno s nama kličeš ''Hvala što sam stvoren tako čudesno, što su tvoja djela predivna!'' (Ps 139,14). 

Prijavi se preko https://forms.gle/KweghVNQUoa9m6LU8

Požuri jer prijave traju do popunjenja slobodnih mjesta!

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije je udruga koja svojim djelovanjem nastoji suvremenom čovjeku ponuditi bogatstvo 500-godišnje tradicije ignacijevske duhovnosti. Osim pripreme volontera za odlazak na volontersko iskustvo izvan Europe i objavljivanja poticajnih tekstova na društvenim mrežama, više od 50 aktivnih volontera svoja znanja i vještine stavlja na raspolaganje u svakodnevnom animiranju on-line molitve egzamena te organiziranju edukacija, radionica i drugih duhovnih programa. Stoga, ako te zanima kakve veze Bog ima s pivom, vinom, kolačima ili jedrenjem, posjeti www.ignacije.hr i doznaj.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja