"VIŠE U SLOBODU": SKAC Palma poziva vas na ciklus radionica na temu granica

"VIŠE U SLOBODU": SKAC Palma poziva vas na ciklus radionica na temu granica

Teme su odgovor na potrebe mladih i na izazove s kojima se susreću u svom osobnom i duhovnom razvoju.

Autor
Laudato / J.J.
Fotograf
SKAC Palma
Objavljeno:
 
02.03.2023 17:14

SKAC Palma ovaj mjesec organizira ciklus radionica na temu granica pod nazivom "Više u slobodu". Ovo je treći ciklus usmjeren na usvajanje vještina organiziran u ovoj akademskoj godini, nakon ciklusa radionica o komunikaciji ("Više u zajedništvo") i emocija ("Više od doživljaja"). 

Teme su odgovor na potrebe mladih i na izazove s kojima se susreću u svom osobnom i duhovnom razvoju. Iako primarno usmjerene na psihoedukaciju i razvoj vještina, vežu se uz neka uvjerenja koja mladi imaju o tome što znači biti dobar katolik. 

Tako nerijetko susrećemo osobe koje preuzimaju mnogobrojne aktivnosti unutar zajednice, koje preuzimaju ulogu neprestanih pomagača u svojoj obitelji ili među prijateljima. Osobne želje i potrebe potiskuju vodeći se idejom požrtvovnosti. 

Jedno od najčešćih pitanja jest kako reći "ne", koje se često nastavlja na ''i smijem li uopće reći 'ne"', ''smijem li ostati doma i gledati film umjesto pomoći prijatelju u preseljenju'', ''smijem li se ili ne javiti kad me netko zove''… No, druga važna pitanja su ''znamo li čuti tuđe 'ne'" te ''znamo li pristati na dobre stvari koje su pred nama''. 

Tražeći uzor u Kristu, vodeći se načelima isusovačke duhovnosti, sudionici će na radionicama preispitati kakve su njihove granice, koja su uvjerenja u podlozi tih granica, kako ih postaviti poštujući vlastiti integritet i integritet drugoga te ustrajati u održavanju i postavljanju vlastitih granica. 

Radionice su namijenjene svima koji su spremni raditi na sebi u konkretnim odnosima, koji žele znati kako reći “ne” i kako reći “da”, kojima često govore da ih drugi iskorištavaju ili pak da “ne daju blizu sebe”, koji često šute jer “nemaju prava nešto reći” ili koji jednostavno osjećaju da im granice mogu biti bolje.

Termini radionica su 9., 16., 23. i 30. ožujka od 17:45 do 19:45, a održavat će se u SKAC klubu (ulaz iz Draškovićeve 54). Osim obveznih dolazaka na radionice, od sudionika se očekuje dodatni individualni rad kroz tjedan u trajanju od 60 do 90 minuta. Prijaviti se možete putem poveznice do 6. ožujka.

 

SKAC

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: