Zadarski umjetnici sviraju Doru Pejačević

Zadarski umjetnici sviraju Doru Pejačević

Večeras u 20:30 sati ne propustite koncert zadarskih umjetnika u crkvi sv. Krševana u Zadru.

Autor
KUZD/Laudato/F.P.
Fotograf
KUZD
Objavljeno:
 
31.07.2023 08:12

 

Ponedjeljak, 31. 7., 20:30 h, Crkva sv. Krševana

Skladateljica Dora Pejačević (1885. – 1923.), čiju stotu obljetnicu prerane smrti obilježavamo ove godine, napisala je 58 opusa, od kojih je većina sačuvana u arhivu Hrvatskoga glazbenog zavoda. Njezino stvaralačko razdoblje trajalo je samo 26 godina, no napisala je neka od najvažnijih djela hrvatske glazbe uopće. Posljednjih godina raste zanimanje za njezina djela izvan granica Hrvatske: djela Dore Pejačević izvodili su ansambli poput Orkestra leipziškoga Gewandhausa ili Simfonijskoga orkestra BBC-ja. Njene skladbe izvode istaknuti zadarski glazbenici mlađe generacije: mezzosopranistica Bernarda Klinar, violinistice Ankica Šoša Graziani i Ana Ivanov, violončelistica Paola Genovese te pijanisti Antonija Šoša Ledenko, Ivan Štorić i Adrian Valčić, kao i violistica Amalija Kokeza koja živi i radi u Bruxellesu. Naglašavamo da koncert počinje u 20:30 - pola sata ranije od ostalih koncerata!

Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr. Fizička prodaja na info-pultu Providurove palače odvija se radnim danom od 11-13 i 19-21 te subotom od 11-13. Na dane koncerta blagajna od 20 sati seli na koncertnu lokaciju. Popust u iznosu od 50% po ulaznici ostvaruju umirovljenici, studenti, učenici, osobe s invaliditetom i djeca mlađa od 12 godina.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: