Projekt 'Caritasovih paketa radosti' uspješno priveden kraju

Projekt 'Caritasovih paketa radosti' uspješno priveden kraju

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.158.921,78 kn, financiranog u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć.

Autor
S.V./Laudato/D.R.
Fotograf
Sisačka biskupija
Objavljeno:
 
14.10.2021 11:40

 

Projekt Caritasa Sisačke biskupije: 'Caritasovi paketi radosti II.' uspješno je priveden kraju. Cilj projekta bio je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području cijele biskupije pružanjem nefinancijske pomoći podjelom paketa hrane, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila, te doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba.

Tijekom proteklih godinu dana projektom je ukupno podijeljeno 9092 paketa hrane, 4846 paketa higijenskih potrepština, 2423 paketa kućanskog tekstila za krajnje korisnike i 10 paketa hrane za potrebe pučke kuhinje, a pakete pomoći primilo ukupno 2800 osoba. Podjela paketa uspješno je realizirana zahvaljujući župnim Caritasima na području naše biskupije, koji su mrežom od više od 200 volontera dostavljali pomoć do domova osoba i obitelji u potrebi. Ovih dana izvršena je zadnja takva podjela paketa hrane za korisnike.

Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština, održane su i radionice za korisnike na temu adekvatne pripreme obroka i ekonomičnog korištenja namirnica te osnovama financijske pismenosti. Održana su i dva predavanja na temu važnosti odvajanja otpada i nadležnim zdravstvenim, socijalnim, administrativnim i obrazovnim službama. Za potrebe projekta kao tehnička pomoć nabavljeno je kombi vozilo kako bi se paketi mogli distribuirati do krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.158.921,78 kn, financiranog u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) kroz poziv 'Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III.'.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije

Još iz rubrike: