REVITALIZACIJA SREDNJEG VIJEKA I STARE GLAZBE KROZ IMPROVIZACIJU

REVITALIZACIJA SREDNJEG VIJEKA I STARE GLAZBE KROZ IMPROVIZACIJU

Autor
mons. Antun Sente/Laudato. M.P
Fotograf
mons. Antun Sente
Objavljeno:
 
23.09.2024 17:46

U četvrtak, 26. rujna, s početkom u 19:30 sati, župna crkva Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu ponovno će postati, kao u prijašnjim vremenima, izvor najuzvišenije sakralne glazbe. Elena Roce, pjevačica i orguljašica rodom iz Pule, s trenutnom adresom u Amsterdamu, te Krešimir Klarić, orguljaš, skladatelj i vrsni improvizator, povest će vas na mističnu šetnju kroz srednji vijek, renesansu i barok. Iako se na prvi pogled ovakav repertoar može činiti izuzetno dalek i neshvatljiv današnjem uhu, bliži je no što mislimo, s obzirom da je prožet izričajem koji je proizašao iz naroda. Na repertoaru će se naći i zaboravljena glazba ovih prostora, koja se stoljećima tradicionalno pjevala u našim crkvama.

Ovaj duo, zaljubljen u iskonsku glazbu i stare stilove, publici će podariti večer starih napjeva u novom ruhu – uz suvremenu improvizaciju i igru orguljskih boja. Osim toga, čitavu će večer obogatiti i poznata djela najvećih skladatelja zapadnoeuropske glazbe, poput J. S. Bacha i G. F. Händela.

Ne propustite ovaj nesvakidašnji događaj i priliku da čujete povijesne orgulje karlovačkog graditelja orgulja Johanna Heilingera!

Ulaz je besplatan

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: