"Šef mi je uvijek izlazio u susret"

"Šef mi je uvijek izlazio u susret"

Donosimo pozitivnu priču djelatnice u IT sektoru.
 

Autor
Laudato
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
12.05.2023 17:48

 

U današnjem užurbanom svijetu poslovanja, u kojem se trebaju striktno poštivati zadani rokovi, gdje se od pojedinca traži da bude brz, pedantan i multifunkcionalan, važno je biti okružen osobama od povjerenja i raditi u zdravoj okolini. To podrazumijeva i kvalitetno vodstvo koje je dodatni jamac uspjeha poslovanja. Josipa (31) radi u IT sektoru na razvoju programskog sustava i ima tu sreću da njezin šef istinski brine o svim svojim zaposlenicima, a naročito prema nježnijem spolu.

“Sastanci sa šefom početkom svakog radnog dana bili su uvijek vrlo opuštajući i poticajni, kao osvježavajući vjetar u leđa. Od prvog dana, shvatila sam da je moj šef poseban - ne samo zbog njegovih impresivnih liderskih osobina, već zbog nevjerojatne empatije koju je pokazivao prema svakom zaposleniku. Nema dana a da se ne prošeta uredom mi pita nas kako smo, treba li nam nešto ili imamo li kakvih problema. ‘Moja su vam vrata uvijek otvorena. Trebate li što, slobodno pokucajte i uđite’, govorio je. Ne znam kako je u drugim firmama, ali kod nas se itekako osjeti neka pozitivna vibra”, ispričala nam je Josipa.

Kazala je i kako njezin šef nikada nije pritiskao (koliko je njoj poznato) zaposlenike i tjerao ih do krajnjih granica. Isto tako, od 35 zaposlenih, više od polovice čine žene i nikada nije radio problem ukoliko je neka od zaposlenica trebala na porodiljni. 

“Naglasila bi hi njegovu otvorenost za suradnju, nove ideje i sposobnost slušanja. U prošloj sam firmi doživjela neka neugodna iskustva, ali prvenstveno sam vidjela da moje kolegice imaju problema zbog toga što planiraju ili već imaju malu djecu. Ovdje to nije slučaj. Samo pozitiva, ali uz red i rad.”

Za kraj našeg razgovora izrazila je žaljenje što ovakva situacija ne može biti i u drugim poduzećima, ali je svjesna da je to pomalo i utopijska želja. Ipak, Josipa je pružila podršku svim ženama uz poticajne riječi: “Izborite se za sebe! Ako vam nije dobro na jednom poslu, pronađite drugi, neće firma propasti zbog vašeg odlaska.”
 

*Cilj otvaranja naše nove rubrike ''Različiti. Svoji. Jednaki'' jest potaknuti kritičko mišljenje i osvijestiti sveopću populaciju o potrebama i pravima onih najslabijih i najranjivijih među nama, a to su prije svega samohrane majke s djecom i štićenice domova, a sve u svrhu ostvarivanja i provedbe najviših vrednota ustavnoga poretka. Želimo pokazati kako nasilju nije mjesto u civiliziranom društvu, te kako smo ravnopravni u različitosti, jer ona nije nešto loše, već različitost obogaćuje svijet u kojem živimo. Isto tako, žene su većinom manje plaćene nego muškarci i teže dolaze do viših pozicija, manje su zastupljena njihova postignuća u medijskom prostoru na što želimo također ukazati, kao i na predrasude prema muškarcima npr. kada su oni ti koji trpe nasilje u obitelji i dr. važne problematike. Stoga nam je želja da se i nevladine udruge još više zauzimaju za ravnopravnost spolova i provedbu Ustava Republike Hrvatske. Projekt je sufinancirala Agencija za elektroničke medije, iz Fonda za pluralizam.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike:

Još iz rubrike: Različiti. Svoji. Jednaki.