Što su Hrvati najviše 'googlali' u 2020. godini? 'Koronavirus', 'kruh' ali i 'kako se moli krunica'

Što su Hrvati najviše 'googlali' u 2020. godini? 'Koronavirus', 'kruh' ali i 'kako se moli krunica'

Na tražilici Google Hrvati su najviše upisivali 'koronavirus', tražili su i kako se priprema domaći kruh, 'kako napraviti kvasac', 'kako napraviti sredstvo za dezinfekciju' i 'kako do e-propusnice'.

Autor
HINA/IKA/Laudato/M.B.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
10.12.2020 11:15

 

Među prvih šest najtraženijih 'kako' zanimljivo je vidjeti i pretraživanje pojma: 'kako se moli krunica'.

Listu najtraženijih pojmova i uvid u najpopularnije trendove Google je donio temeljem pretraživanja u Hrvatskoj tijekom 2020. koja će, kažu u tom poduzeću, ostati zapamćena po koronavirusu koji je utjecao na sve aspekte društvenog života i poslovanja.

No, tijekom pandemije i potpunog zatvaranja mnogi su se okušali i u pečenju domaćeg kruha, pa su u Google tražilici 'kako napraviti kvasac' i 'kako ispeći kruh' zauzimali visoko mjesto.

Aplikacija 'ePropusnice', koja je omogućavala kretanje za vrijeme potpunog zatvaranja, po količini pretraživanja u Hrvatskoj našla se ispred popularne aplikacije za videokomunikaciju, 'Zoom'.

Među najpretraživanijim pojmovima bile su i razne platforme za 'učenje na daljinu', objavio je Google, koji ove godine obilježava 20. godišnjicu predstavljanja najtraženijih pojmova u više od 70 svjetskih zemalja.

Među događajima koje su Hrvati pretraživali, visoko se na listi našao i potres koji je u ožujku pogodio grad Zagreb.

Google u svakoj kategoriji objavljuje po deset najtraženijih pojmova.

Što su sve Hrvati pretraživali, možete pogledati na poveznici.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: