107. svjetski dan migranata i izbjeglica: 'Prema sve većem 'mi''

107. svjetski dan migranata i izbjeglica: 'Prema sve većem 'mi''

Svjetski dan migranata i izbjeglica ove godine slavit će se 26. rujna. 

Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Armin Durgut/PIXSELL
Objavljeno:
 
27.02.2021 13:42

 

Papa Franjo za temu svoje ovogodišnje poruke odabrao je: Prema sve većem 'mi', nadahnjujući se svojim pozivom da na kraju više ne postoje ‘oni drugi’, već samo ‘mi’  (Fratelli tutti, 35). To univerzalno 'mi' mora postati stvarnost prije svega unutar Crkve koja je pozvana stvarati zajedništvo u različitosti.

U poruci, čiji je tekst podijeljen na šest podtema, posebnu će se pažnju i važnost posvetiti brizi za čitavu ljudsku obitelj koja, zajedno s brigom za naš zajednički dom, ima cilj onaj 'mi' koji može i mora postati sve otvoreniji i gostoljubiviji.

Kako bi potaknuo prikladnu pripremu za proslavu ovog Dana, Odsjek za migrante i izbjeglice Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj i ove će godine provesti medijsku kampanju u kojoj će biti obrađeno navedenih šest podtema. Svakog će mjeseca biti objavljivani multimedijski sadržaji, informativni materijali i razmišljanja teologa i stručnjaka koji će pomoći dublje proučiti podteme koje je izabrao Sveti Otac, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan