Aktivnosti Svetog Oca u siječnju i veljači

Aktivnosti Svetog Oca u siječnju i veljači

Među Papinim obvezama u prvim mjesecima 2022. posjet je Firenci, gdje se održava susret biskupa i gradonačelnika Mediterana, a 23. siječnja predslavi i Misu na Nedjelju Božje riječi.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
12.01.2022 14:28

 

Ured za Papinska liturgijska slavlja objavio je Papine nadolazeće aktivnosti. Najprije će predslaviti Misu na Nedjelju Božje riječi – koju je ustanovio 2019. motuproprijem ''Aperuit Illis''. Treća je to nedjelja u vremenu kroz godinu, koja ove godine pada na 23. siječnja, te će Misa biti u 9:30 u bazilici svetog Petra.

Samo dva dana kasnije Papa će, na svetkovinu Obraćenja svetoga Pavla, 25. siječnja, predvoditi molitvu druge Večernje u bazilici svetog Pavla izvan zidina u Rimu, kada će ujedno zaključiti Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana koja je u 2022. nadahnuta odlomkom iz Matejeva evanđelja: ''Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti'' (Mt 2,1-12).

U veljači će pak Sveti Otac tradicionalno predslaviti Misu za Svjetski dan posvećenog života 2. veljače, na svetkovinu Prikazanja Gospodinova, u 17:30 u bazilici svetog Petra, u zajedništvu sa svećenicima, redovnicima i redovnicama.

Krajem veljače, u nedjelju 27., Papa će posjetiti Firencu kako bi zaključio susret biskupa i gradonačelnika Mediterana, koji će se, nadahnuti likom Giorgija La Pire, okupiti od 24. veljače. Predviđena je Papina prisutnost u 10:30 u bazilici Svetog Križa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan