"Donosite Isusovu nadu onima koji su najudaljeniji"

"Donosite Isusovu nadu onima koji su najudaljeniji"

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima međunarodne konferencije ''Djela 29'' održane u Meksiku.

Autor
IKA/Laudato/G.O.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
08.08.2022 19:02

 

– Gospodin kuca na vrata da uđe u nas, ali koliko puta kuca i na vrata iznutra da ga pustimo van! Važna je to inicijativa. Neka vam ovaj susret pomogne da osjetite da ste zajednica, kao dio misionarskog života Crkve, koja se nikada nije bojala ići prema novim obzorima i granicama te kreativno i hrabro naviještati milosrđe i nježnost Božju –  kazao je Papa ''digitalnim evangelizatorima'' – kršćanima koji žele evangelizirati on-line i na društvenim mrežama – kako bi ih potaknuo da budu aktivni članovi Crkve u digitalnom prostoru.

Također, podsjetio je na ohrabrenje koje je pružio katolicima tijekom svog nedavnog apostolskog putovanja u Kanadu.

– Moramo pronaći nove načine za navještaj srca Evanđelja onima koji još nisu susreli Krista. Ovo zahtijeva pastoralnu kreativnost koja je sposobna doprijeti do ljudi tamo gdje žive – ne čekati da dođu – pronaći prilike za slušanje, dijalog i susret. Ne umaram se ponavljati da mi je draža Crkva koja je ranjena jer izlazi na egzistencijalne periferije svijeta nego Crkva koja je bolesna jer ostaje zatvorena u svojim sitnim sigurnostima. Idite i nosite Isusovu nadu, osobito onima koji su najudaljeniji, dajući im razloge za njihovu nadu.

Papa je izrazio nadu da bi digitalni misionari mogli učiniti internet i društvene mreže mjestima koja su ''puna čovječnosti'', jer se prema drugima ponašaju kao dobri Samarijanci. Poruku je zaključio riječima ohrabrenja za sve digitalne evangelizatore.

– Neka riječi budu popraćene milosrđem te neka virtualnost ojača prisutnost, tako da web može stvoriti zajedništvo koje čini Isusa prisutnim u vlastitoj kulturi.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: