'Isus Krist je prava nada Europe'

'Isus Krist je prava nada Europe'

Zaključna poruka sa zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
26.09.2021 13:38

 

Sudionici plenarnog zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) odobrili su 25. rujna zaključnu poruku u kojoj ističu važnost zajedničkoga hoda u suočavanju s brojnim suvremenim izazovima, piše Vatican News.

Naše nas poslanje potiče na zajedničko koračanje prema budućnosti kontinenta, koji se rađa iz ljepote i civilizacije, dobrote koja je učvršćena u srcima, tradicijama, jezicima: u biti, u osjećaju pripadnosti, u jednoj duši. Podsjetili su to u zaključnoj poruci predsjednici europskih biskupskih konferencija koji su od 23. do 26. rujna imali plenarno zasjedanje u Rimu.

Izazovi vremena, kao što su poteškoće u dijalogu, nepovjerenje u susretu s drugim i dominantna materijalistička kultura, pritišću kršćansku vjeru i religiju te ljudsku civilizaciju općenito, pišu biskupi. Ne smijemo se bojati, već moramo biti ujedinjeni, a mi, kao pastiri i građani, koračamo zajedno s vama, pojedincima, obiteljima, narodima, nacijama, kako bismo bili sluge vaše radosti.

Isus Krist je prava nada Europe, naglasili su biskupi, jer On je istina, a samo nas istina oslobađa. Prisjetivši se Papina poziva da krenu na sinodski hod, izrazili su želju za slušanjem europskih naroda.

Nitko se ne boji Isusova evanđelja: ono nam govori o čovjeku i Bogu, jamcu ljudskog dostojanstva, podsjeća nas da nitko nije sam i ne smije biti sam, da poseban pogled moramo uprijeti na one najslabije. Sjetite se da ne postoji sloboda bez drugoga, a ni napretka, jer svatko je na dobrobit svakomu – osobi, obitelji i državi. Zajedno, zaključuju, možemo bolje vidjeti i ponizno koračati prema obzorima svjetla i mira.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: