Molitvena nakana pape Franje za siječanj: 'U službi ljudskoga bratstva'

Molitvena nakana pape Franje za siječanj: 'U službi ljudskoga bratstva'

U prvoj videosnimci pape Franje u 2021. godini, molitvena je nakana posvećena bratstvu koje nas potiče da poznajemo i volimo druge, braću i sestre drugih religija.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
sdcaustin.com
Objavljeno:
 
08.01.2021 09:22

 

Prva videosnimka pape Franje u 2021. godini posvećena je bratstvu, za koje Papa poziva Crkvu da moli tijekom siječnja. Ta nakana, koju je razvila Papina svjetska molitvena mreža (Apostolat molitve), uz potporu Vatican Media, doziva u pamet nedavnu Papinu encikliku 'Fratelli tutti' te važan Dokument o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život koji su, 4. veljače 2019. godine u Abu Dhabiju, potpisali papa Franjo i veliki imam Al-Azhara Ahmad Al-Tayyeb, piše Vatican News.

– Ako molimo Boga nasljedujući Isusa – rekao je Papa – sjedinjujemo se kao braća s onima drugih kultura, tradicija i vjerovanja. Molitva je poput niti koja sjedinjuje, karika koja povezuje braću koja mole. Bratstvo nam pomaže otvoriti se Ocu svih ljudi i vidjeti u drugomu brata, sestru, s kojima valja podijeliti život i uzajamno se podupirati, kako bismo voljeli i upoznavali – rekao je Papa te podsjetio da Crkva vrednuje Božje djelovanje u drugim religijama, ne zaboravljajući da je za nas kršćane izvor ljudskoga dostojanstva i bratstva u evanđelju Isusa Krista.

Istaknuvši potom da je važno gledati ono bitno i vratiti se izvorima, Papa je kazao da je u našoj vjeri bitno klanjanje Bogu i ljubav prema bližnjemu. Svjesni te sigurnosti, pred nama se otvara obzor milosti.

– Molimo Gospodina da nam dade milost da živimo u punom bratstvu s braćom i sestrama drugih religija, bez prepirke, moleći jedni za druge, otvoreni svima – istaknuo je papa Franjo.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan