Monsinjor Fabio Fabene novi je tajnik Zbora za proglašenje svetih

Monsinjor Fabio Fabene novi je tajnik Zbora za proglašenje svetih

Autor je više članaka za časopise kanonskoga prava i biografije kardinala Marka Antonija Barbariga, čiji je također postulator u procesu za beatifikaciju i kanonizaciju.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
21.01.2021 15:33

 

Papa Franjo tajnikom Zbora za proglašenje svetih imenovao je biskupa Fabija Fabenea, koji je od 2014. godine na dužnosti dotajnika Biskupske sinode. U novoj će službi raditi uz pročelnika, kardinala Marcella Semerara, izvijestio je Vatican News.

Rođen u Rimu 1959. godine, monsinjor Fabene za svećenika je zaređen 1984. godine, a nakon doktorata iz kanonskoga prava na Papinskom lateranskom sveučilištu, odmah je počeo predavati na Teološkom institutu u Viterbu.

U Vatikanu je od 2010. godine šef ureda Zbora za biskupe, i na dužnosti zamjenika za opće poslove Tajništva Kardinalskoga zbora. Od 1996. godine također je vanjski sudac za postupke o ništavnosti ženidbe pokrajine Lazio. Autor je više članaka za časopise kanonskoga prava i biografije kardinala Marka Antonija Barbariga, čiji je također postulator u procesu za beatifikaciju i kanonizaciju. Napisao je i biografiju monsinjora Luigija Boccadora te knjige o biskupskoj i svećeničkoj službi.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: