Nagovor pape Franje nakon molitve Angelusa

Nagovor pape Franje nakon molitve Angelusa

Papa je danas poručio da s boli prati situaciju u Kanadi.

Autor
Laudato
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
06.06.2021 12:17

 

Papa Franjo danas je nakon molitve Angelusa poručio da s boli prati vijesti iz Kanade o šokantnom otkriću posmrtnih ostataka dvjesto petnaest djece, učenika indijske rezidencijalne škole Kamloops, u provinciji Britanska Kolumbija.

– Sjedinjujem se s kanadskim biskupima i cijelom Katoličkom Crkvom u Kanadi, izražavajući svoju blizinu kanadskom narodu koji je traumatiziran šokantnom viješću. Tužno otkriće još vise podiže svijest o bolima i patnjama iz prošlosti. Neka političke i vjerske vlasti Kanade nastave odlučno surađivati pri rasvjetjavljanju ovog tužnog događaja i ponizno se obvežu na put pomirenja i ozdravljenja. Ovi teški trenutci snažan su poziv svima da se udalje od kolonizacijskog modela i počnu koračati rame uz rame, u dijalogu, u uzajamnom poštovanju i priznavanju prava i kulturalnih vrijednosti svih kćeri i sinova Kanade – kazao je Papa.

Nastavio je riječima da Gospodinu povjeravamo duše preminule djece u rezidencijalnim školama u Kanadi i molimo se za kanadske autohtone obitelji i zajednice koje su shrvane bolju.

– Danas je u Chiavenni, u biskupiji Como, proglašena blaženom sestra Maria Laura Mainetti, iz Reda Kćeri Križa, koju su prije dvadeset i jedne godine ubile tri djevojke koji su bile pod utjecajem sotonističke sekte. Upravo ona koja je mlade ljude voljela više od svega, voljela je i opraštala tim istim djevojkama koje su bile zarobljenice zla. Sestra Maria Laura ostavlja nam svoj životni program: 'I najmanju sitnicu činiti s vjerom, ljubavlju i entuzijazmom' – rekao je Sveti Otac.

Najavio je kako u utorak, 8. lipnja, u 13 sati, Međunarodna katolička akcija poziva da posvetimo 'minutu za mir', svatko prema svojoj vjerskoj tradiciji.

– Pomolimo se posebno za Svetu Zemlju i Mjanmar – istaknuo je Papa.

Potom je uputio i pozdrave okupljenima.

– Srdačno pozdravljam sve vas, iz Rima, Italije i drugih zemalja. Napose pozdravljam mlade iz projekta 'Kontakt' iz Torina; skupinu štovatelja Blažene Djevice Marije od Čudesa iz Corbette; obitelji iz Cerignola; i Nacionalne udruge ambulanata, s brojnim radnicima na sajmovima i uličnim umjetnicima. Hvala i na darovima koje ste donijeli! Svima želim ugodnu nedjelju. Molim vas, nemojte zaboraviti moliti za mene. Dobar tek i do viđenja! – zaključio je papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan