Objavljen program Papina posjeta Mađarskoj i Slovačkoj u rujnu

Objavljen program Papina posjeta Mađarskoj i Slovačkoj u rujnu

Objavljen je program apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku i Slovačku, na kojemu će biti od 12. do 15. rujna.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican news
Objavljeno:
 
24.07.2021 08:04

 

Među ostalim, Papa će 12. rujna u Budimpešti, na Trgu heroja, slaviti Misu u sklopu Međunarodnog euharistijskog kongresa. Istoga će dana otputovati u Bratislavu. Za vrijeme njegova boravka u tim dvjema državama predviđeni su susreti s državnim čelnicima, klerom te drugim skupinama.

Među skupinama s kojima će se Papa susresti u Slovačkoj jesu mladi te židovska i romska zajednica, a posjetit će i Centar Betlehem u Bratislavi.

Sveti Otac također će predslaviti bizantsku božansku liturgiju svetog Ivana Zlatoustog u Prešovu, a apostolsko putovanje u toj zemlji završit će misnim slavljem u slovačkom Nacionalnom svetištu u Šaštinu, na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna.

Osim programa objavljeni su također logotip i geslo Papina posjeta Slovačkoj. Geslo, nadahnuto Gospom Žalosnom, koju Slovaci posebno štuju, te očinskim srcem sv. Josipa, glasi: 'S Marijom i Josipom na putu prema Isusu'. Sveta Obitelj potiče nas da nastavimo ići putem do Isusa, objašnjeno je u službenom priopćenju. Logotip pak oslikava motive gesla – srce, put i križ – u bojama slovačke i vatikanske zastave.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan