Objavljena tema Papine poruke za Svjetski dan društvenih komunikacija

Objavljena tema Papine poruke za Svjetski dan društvenih komunikacija

Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija slavi se na Sedmu vazmenu nedjelju, prvu nakon Uzašašća, koja sljedeće godine pada na 16. svibnja.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
pixabay
Objavljeno:
 
29.09.2020 17:20

 

'Dođi i vidi – komunicirati susrećući osobe kakve i gdje jesu' tema je poruke pape Franje za 55. svjetski dan društvenih komunikacija, izvijestila je IKA.

Riječi 'Dođi i vidi', apostola Filipa, ključne su za Evanđelje, jer kršćanska objava, prije nego što se izgovori, sastoji se od pogleda, svjedočanstava, iskustava, susreta i bliskosti. Jednom riječju – života – navedeno je u priopćenju za javnost Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Također, navedeno je kako u epohalnoj promjeni koju svijet proživljava, u vremenu koje mnoge tjera na socijalnu distancu zbog pandemije, komunikacija može omogućiti blizinu potrebnu za prepoznavanje onoga što je bitno i za istinsko razumijevanje značenja stvari.

– U pozivu prvih učenika s Isusom koji im ide u susret i poziva ih da ga slijede, vidimo i poziv da svi mediji, u svim svojim oblicima, dopru do ljudi onakvi kakvi jesu i gdje žive – zaključeno je u poruci kojom je najavljena tema sljedećeg Svjetskog dana društvenih komunikacija.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan

Još iz rubrike: